Szombaton 16 órakor a Birmingham City látogat az Old Traffordra. Első ránézésre egyszerű mérkőzésnek tűnhet. Aztán ha átgondoljuk mégegyszer a párosítást, rájövünk, ez valóban egy sima meccs lesz. Viszonylag jó formában a csapat, továbbra sem kaptunk sem hazai, sem idegenbeli környezetben. Minden azt vetíti előre, hogy ez a sorozat tovább folytatódik.

A kékek nincsenek túl jó formában. Az elmúlt 6 meccsükből 1-et nyertek meg, és 6 pontot szereztek, ami nem a legjobb teljesítmény egy olyan csapattól, aki a középmezőny felső részét célozta meg a season objectiveként. Jelenleg a 16. helyen állnak, 1 ponttal a kiesést érő 18. helytől.

A csapatról. A komolyabb nevű játékosok szinte kivétel nélküli jó focisták voltak, valamikor. Mondjuk úgy 7-8 éve. Ez sok. Ilyen például Stephen Carr, Lee Bowyer (na például miattuk lett a bejegyzés címe az, ami), Aleksandar Hleb, Kevin Philips. Legutóbbi még gólkirály is volt a Premier League-ben.

Vannak tehetséges külföldi játékosaik is, azonban nem látni az átütőerőt bennük, mint például anno látni lehetett Valenciában mikor a Wiganben játszott. Ott van a világbajnokságon berobbant chilei Beausejour, akiből még talán lehet is valaki, ő viszont keveset játszik, ami óriási hiba a menedzser, Alex McLeish részéről. Benne van potenciál.

Megemlíthetjük még a nyakigláb Nikola Zigicet, aki nem is olyan rég, decemberben szerzett gólt a United ellen, kár, hogy szabálytalan volt, Innen köszönjük meg a sporttársnak, akárki is volt az. (Nem hiszem, hogy Webb volt...)
Érkezett hozzájuk a tél folyamán David Bentley, korábbi Tottenham-játékos, aki a széleket erősítheti, Hlebbel akár még veszélyesek is lehetnek.

A játékukról nem kell sokat beszélni túl egyértelmű. Két lehetőség van általában.
Az első az, ha a saját félpályájukról indul az akció. Már ha lehet annak nevezni azt, ha a kopasz kedvenc, Carr előrevágja a labdát a magas Zigicnek, hátha le tudja venni, vagy el tudja fejelni. Ez a szenárió igaz Bowyerre is vagy úgy általánosságban a mindenkori birminghami védőre.

A másik lehetőség az, ha megszerzik valamely véletlen folytán a labdát. Ilyenkor odaadják Hlebnek (mostmár talán Bentleyre is bízhatják), csináljon vele azt, amit tud. Ha játszott a Barcelonában, akkor biztos tudja, mit kell tenni vele.
Nagyjából úgy ennyi.

Mostmár a Manchesterről.
Nem lennék meglepve, ha ma Anderson kezdene, a Spurs ellen csak negyedórát kapott, azonban most jól fog jönni egy kreatív középpályás, aki kisegítené Berbát és Rooneyt. Giggsnek és Naninak is érdemes lenne játszania, a technikai tudásuk győzelmet érhet. Giggsé főleg, az elmúlt meccseken úgy cikázott a védők között, mintha 20 éves lenne. A jó játéknak eredménye is van, állítólag Ferguson még két évig számítana rá. Egyetértek vele. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy 39 évesen mit kezdeni egy nála fele olyan idős védővel.
A védelem azt hiszem egyértelmű, az Evra-Vidic-Rio-Rafael tengely kiváló lenne, ha nem állították volna ki a brazilt. Fabio helyettesítheti bár ő inkább baloldali bekk, de játszott már jobb oldalon. Brown esetleg beállhat, bár ő most épült fel a sérüléséből, nem hiszem, hogy bedobja egyből a Boss. O'Shea sajnos(!) sérült, bár ő is épülget, Nevilletől pedig remélem Urunk majd megment.
A csatársorban a szokásos Rooney-Dimi páros kezdhet, bár lehet, jót tenne, ha Berbatovot leültetné a padra a mester legalább egyszer...

Az egyetlen kérdés csak az, hogy a City hogyan jön ki a meccsre. Ha beállnak védekezni, mint ahogyan azt tették decemberben, akkor megizzadhatunk ellenük (pl. egy kései Vidic-fejessel nyernénk), ha próbálnak kicsit kijönni a sündisznó állásból, akkor a kontrákkal és a nagy nyomással megszórhatjuk őket, de ez vissza is üthet.

Ezen tények alapján abszolút esélyesei vagyunk a mérkőzésnek, nem lennék meglepve, ha mondjuk egy sima 3-0-val hazaküldenénk őket, ami nekünk, szurkolóknak is jót tenne.

Tipp: 2-0

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr212604629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása