Talán ebben a formában színesebb és érdekesebb lenne egy-egy meccset összefoglalni, így most egy ideig ilyenek lesznek a meccs utáni értékelések, szummázások.

1. Egyedüli kockázatvállaló: Schweinsteiger. Senki más nem mer előrepasszolni, mert abban túl sok a rizikó. Így bizony meccset nem lehet nyerni.

2. Fantáziát csak Martialban lehet látni, benne viszont sokat. Ő most az a játékos, aki game-changer, game-winner játékos a Unitedben.

3. 70%-os labdabirtoklás van, de minek ha nincs helyzet egyáltalán? Mármint eddig legalább volt 5-6 lehetőség, amikből egyet csak kihasznált a csapat, és nyert 1-0-ra, de most már ez sincs, sőt. 2 kaput eltaláló lövést eresztettek meg, mindkettő beadás után jött. Moyes 2.0?

4. Darmian nulla. Meccsek óta semmit nem nyújt a fiatal olasz, a gólban is ő volt benne leginkább. Pedig milyen jól indult...

5. Rooneytól megszoktuk már a hullagyenge teljesítményt, így most már ahhoz mérjük használhatatlanságát, ami most épp egészen kicsi volt. Azaz, nem volt annyira szar, mint szokott. Szuper...

6. Ellenben Smalling és Blind nagy tanárok, meccsek óta. Hiba nélkül hoznak le már könnyedén kilencven percet, ez a tengely legalább nagyon jól működik

7. Ez nem United-kontent, de érdemes szerintem megjegyezni: Vardy túlértékelt. Ha ez az ember egy komolyabb (értsd Top6 csapat) játékosa lesz, akkor neki meszeltek. Remek helyzetkihasználása van, ami egy csatárnál talán a legfontosabb, de ennyi. Nem látom, hogy mitől lenne jobb, akár Rooney-tól, akár Kane-től az Eb szempontjából nézve.

 

+1: Ez már kezd bohózatba átmenni. Jó, hogy van filozófia, de érdemes lenne már ezt ki is használni. A stabilitás már megvan, most már a támadó opciókat kellene szélesíteni, Louis!

Nem kegyelmezett a sors a Unitednek. Miután nagy nehezen és kellően elbénázva legyőzte az ősi riválist és egyben Európa leggusztustalanabb alakulatát a csapat, a Liverpoolt sorsolták ki a Vörös Ördögöknek a következő körben, méghozzá megint idegenben. Ha így folytatódik a menet senki nem mondhatja, hogy érdemtelenül nyernénk meg a legrégebbi kupasorozatot. Emellett persze a sérülések is tovább gyengítik a keretet, hogy teli legyen az a bizonyos pohár. Balszerencse.

Mr One-Two 2011.12.10. 19:01

We Are Back

A bázeli kudarc után a Wolverhampton csapatát fogadtuk a Premier League-ben. Mondhattuk, hogy ennél jobb ellenfél nem is kell szerda után, és igazunk is lett. Persze a fiúk is tudták, most meg kell mutatni, mit is tudnak igazából. Ferguson szerda esti hajszárítója jó hatással volt rájuk, egy laza 4-1-es győzelemmel küldtük haza a Wolvest. Valahogy így kell visszatérni egy szörnyű meccs után.

Mr One-Two 2011.12.08. 21:02

Szégyen

Tudtuk, hogy nehéz lesz, de hogy ennyire... Szégyent hoztunk Busby-ra és a bébijeire, szégyent hoztunk a '99-es, triplázó csapatra, de szégyent hoztunk még a '08-as BL-győztes csapatra is. De nem csak ezekre a remek csapatokra hoztunk szégyent, hanem Anglia legjobb klubjának bármely korábbi alakulatára. 
Szar, de ki kell mondani: a Manchester United kiesett a Bajnokok Ligája csoportköréből.

Kilábalni a szerencsétlenségből, ez a cél szombaton Birminghamben A United a Villához látogat, akikkel voltak már húzós meccseink, (gondolom mindenki emlékszik a 3 évvel ezelőtti meccsre, amikor Kiko Macheda mentette meg a csapatot) de elvileg az elmúlt években nem voltak ennyire gyengék a birminghami iparosok, úgyhogy hozni kéne az eredményt. Már csak azért is, mert a City megint nyerni fog.

Úgy tűnik most egy ilyen sorozat van. A Benfica meccs után újra egészen jól játszottunk, a meccs abszolút a miénk volt, de az eredmény nem nekünk kedvezett, megint. Az szép és jó, hogy kezd megint egységet alkotni a csapat, és ezzel együtt egyre jobb játékot nyújtunk, de a City ugyanúgy robog előre a bajnoki cím felé, mint, ahogy tette azt eddig. Ha nem szerez pontot a Liverpool a City ellen, akkor kijelenthetjük, szarban vagyunk. Official.

 Azaz, kedvenc ellenfél. A Newcastle ellen rendre sziporkázunk és gálázunk, igaz az elmúlt években a United nem volt ilyen rossz formában, és a Newcastle se volt ilyen jó. Azért bízunk benne, hogy megint megfelelő eredmény születik, párosítva a várva várt remek játékkal. Newcastle, Premier League 13. forduló.

Mr One-Two 2011.11.23. 18:32

Nevetséges

Na, ezért kár volt. Most már tudjuk mekkora súlya volt a Basel elleni összeomlásnak. Azt lehetett sejteni, hogy a Benfica nem lesz könnyű falat, már az odavágón sem volt az, pedig ott még jobb formában érkeztünk Lisszabonba. A visszavágón azért győzelmet vártunk, már csak azért is, mert tudtuk, kelleni fog a három pont. Saját buta hibáink miatt kerültünk ebbe a rendkívül kényelmetlen helyzetbe, egy öngól és egy kapushiba, amit igazából az egész védelemnek lehet köszönni. És akkor, amire próbáltam utalni eddig, azaz a feketeleves: nem leszünk elsők a csoportban, jöhet a Madrid vagy a Barca is akár.

Nem is tudom, hol kezdjem. Igazából nem lehetünk elégedetlenek az eredményt illetően. Most csak azért szomorkodhatnánk, mert nagyon szép sorozat van a hátunk mögött, de mondjuk például tavaly novemberben valószínűleg jó lett volna egy iksz a Britanniában. Nem azt mondom, hogy elégedettek lettünk volna, de nem lettünk volna ennyire csalódottak. Egy Tottenham elleni 3-0, egy Arsenal elleni 8-2, és egy Chelsea elleni 3-1 után győzelmet vártunk a Stoke ellen. De mind tudjuk, nem lehet minden meccsen gálázni a Premier League-ben. Most így jött ki.

 Nem kellett sok az ifjú Tomnak, hogy bekerüljön az angol keretbe. Capello bácsi is észrevette, hogy ez a gyerek akár pozitív hatással lehet a válogatott, amúgy nem éppen elit játékára.

Fontos még megjegyezni, hogy csupán egy meccs kellett neki ahhoz, hogy kiszorítsa már most a keretből a Wilshere gyereket, akinek úgy kb. fél évre volt szüksége a meghívóhoz. United>>>Arsenal. Ennyi a lényeg.

Szomorú hír, hogy Carrick szintén offos Hollandia ellen, Capello nem annyira hülye, hogy ne vette volna észre, Michael nem éppen a legjobb formájában tolja most. Majd legközelebb, legalább a WBA ellen lesz nem fáradt játékosunk is.

Tökéletes második félidei játéknak köszönhetően 3-2-re vertük a városi rivális Cityt, akiket persze mindig szívesen legyőzünk. Voltak remek teljesítmények a meccsen, de sajnos idény eleji ügyetlenkedések is, amit remélem mihamarabb kijavítanak Manchesterben. Ahol még mindig vörös uralom van. És lesz is.

 Idénynyitónak tökéletes volt. Láttuk a csapatot szarul játszani, és ezzel együtt újraélni a tavaly tavaszt, láttuk a Unitedet csúcsformában játszani, úgy, hogy azzal a játékkal akár a Barcát is verhetjük, láttuk Smallingot szélsővédőként szuperül teljesíteni, láttuk Andersont remekül irányítani, láttuk az újakat tétmeccsen jól bemutatkozni, (kivéve persze De Geát) és természetesen láttuk a fiatalokat elképesztően focizni. Ja, és nem jött be a tippem, mint, ahogy sohasem. Hajtás után bővebben mindenről.

 No, hát ezt is megéltük. Holnap elkezdődik az idei angol futballszezon a Szuperkupával. Az ellenfél a városi riválisunk, aki eddig próbált-próbált belerondítani a meccseinkbe, de igazán sosem tudtuk őket komolyan venni:

Nem is olyan rég még kértük volna azt, hogy távozzon John O'Shea és Wes Brown. Szidtuk őket, mert nem hozták azt a szintet, amit egy szurkoló elvárhat egy United playától. A League One-ban akartuk őket tudni és röhögni rajtuk, illetve az érintett csapat szurkolóin szintén.

Mr One-Two 2011.07.12. 11:41

Érkezők

Meglepő nyarunk van. Legalábbis ebből a szempontból. Július 13.-a van és már elköltöttünk közel 60 millió eurót. Ebben csak az a fura, hogy költöttünk és, hogy ilyen korán. Sir Alex évek óta ragaszkodott keretéhez, kisebb változásokon kívül komolyabb játékosmozgás nem volt a csapatnál, ha az érkezőket nézzük. Mert Ronaldo nem lett pótolva (nem is kellett(?)), és egyéb igazolás sem történt.

Ebben a részben kis összefoglalókat írok remek játékosainkról. Ebben a szempontból elég vegyes szezonunk volt, kulcsjátékosaink játéka igen hullámzó volt. Egyik játékosunk sem játszotta végig úgy az egész idényt, hogy nem lett volna több rossz meccse (esetleg Vidicet és VdS-t kivéve). De szerencsére mindig volt egy olyan ember, aki kihúzta a csapatot a szarból és legalább egy döntetlent összehozott, vagy akár megszerezte a döntő gólt. Rengeteg példát lehetne erre hozni, most nem teszem.

Most, hogy véget ért a szezon, itt az ideje egy összefoglaló posztnak. Sok kérdést lehetne feltenni az éppen magunk mögött hagyott idényről, tulajdonképpen mi is történt idén, mi volt a változás tavalyhoz képest, ki hogyan játszott/fejlődött/javult/romlott, miért is lettünk bajnokok, és még lehetne folytatni a sort.

Ahogy nézegettem a komolyabb sportoldalakat, fogadóirodákat, úgy láttam, mindenki messze a Barcelonát tartja az esélyesnek. Még hozzá elég simán. Csakhogy két példát mondjak, a BetClic a Barca-győzelemre 2-szeres szorzót ad, míg a Unitedére 3,6-ost. A másik, hogy a goal.com internetes portál 2-1-es Barca sikert jósolt. (Sajnos nem sokszor tévednek...De volt már példa rá.)

A Barcelona a meccs esélyese. Én ezt elismerem. Igaz, szerintem a BetClic túloz. Node, most leírom, miképpen nem lesz igaza ennek a ciprusi (?) fogadóirodának, illetve, hogy miért is fog a goal.com újra tévedni.

Újra, immár harmadszor találkozik a United és a Liverpool az idei szezonban, eddig 2 győzelmet szereztünk (3-2 a PL-ben, 1-0 az FA-kupában), de ez lesz a legnehezebb. Dalglish az első meccsen még nem ült a padon, a másodikon már igen, de az volt az első meccse, tehát egyiken sem egy erős 'Pool ellen játszott a United. Most már a Liverpool sem gyenge, de verhető, a kérdés az, hogy képesek vagyunk-e rá.

Lassan kezd nevetségessé válni. Sőt, már az. Az elmúlt 4 évben nem volt olyan Chelsea-Manchester United mérkőzés, amelyen nem avatkozott volna bele a játékvezető a meccsbe egy szörnyű ítélettel. Mit egy? Legalább hárommal. Az oké, hogy talán esélyesebbek voltak a Kékek, de ez nem azt jelenti, hogy nekik is kell nyerni. És tudjuk, a United-del van az összes bíró... Köszönjük, de ebből elég lesz.

Ma este pótolják a Premier League elmaradt mérkőzését, a Chelsea-Manchester United rangadót. Sok kérdést fel lehetne tenni a meccsel kapcsolatban. Képes lesz-e Torres elkezdeni a gólgyártást? Mi lesz az újabb Vidic-Torres csata kimenetele? Vagy miért is ez a címe ennek a postnak?

Erre vártunk. Gyönyörű, 4-0-ás győzelmet aratott a Manchester United csapata a Wigan Athletic otthonában. A cím nem véletlen, talán elindult valami, ami meghozza a várt eredményeket és játékot idegenben is. Természetesen azért nem lehetünk elégedettek most sem, csakúgy mint általában.

Megkezdődik a bajnokság talán eddigi legnehezebb szakasza, legalábbis a mi szempontunkból. A United a Wigan vendége lesz délután 4-kor. Kötelező a győzelem, mert e meccs után sokkal nehezebb ellenfelek ellen lép pályára a Man. United, hogy mást ne említsünk, kedden a Chelsea otthonában van megjelenésünk.

Szombat késő délután (kora este) a United a Crawley Town csapatát fogadja az Old Traffordon az FA-kupa ötödik fordulójában. Eléggé hihetetlen dolognak tűnik, hogy a kupa kései szakaszába bejutott egy ilyen kiscsapat. Mindegy, minket az ne foglalkoztasson, hogy hogyan jutottak el idáig (bár nem volt nehéz...), a lényeg, hogy szerencsések vagyunk.

Már régóta készült ez a poszt, most végre kész is lett. Majdnem két hete visszavonult Anglia elmúlt 20 évének legjobb bal védője, Patrick Vieira ősi ellensége, és természetesen a Manchester United örök legendája, Gary Neville.