Mr One-Two 2011.02.02. 18:58

Rooney is back!

De jó volt ezt leírni! És nem csak ezt lesz könnyű, és élvezetes leírni, mert a csapat szenzációs győzelmet aratott az Aston Villa felett. Szerencsére a legjobb csapatot küldhette pályára Sir Alex, amelynek meg is lett az eredménye. A támadó egység tökéletesen értette meg egymást, a védelem is jó teljesítményt nyújtott (bár ez már-már megszokott), úgyhogy nem lehetünk elégedetlenek, sőt. Ez volt az idény egyik legjobb mérkőzése a mi szempontunkból. Ha továbbléptek, elmondom miért...

A mérkőzést legerősebb csapat kezdte: A Van der Sar-Evra-Rio-Vida-O'Shea-Giggs-Fletcher-Carrick-Nani-Rooney-Berbatov tizenegynél talán nem is lehet jobbat kitalálni. Esetleg Carrick vagy Fletcher helyett kezdhetett volna Anderson, de ne legyünk telhetetlenek, ez így is jó volt. Bár tudva a fejleményeket, örültem volna, ha Fletcher nem kezd...

A meccset nem is kezdhette volna a csapat. Wayne Rooney már az első percben betalált a kapuba! Muszáj megdicsérni Van der Sart, aki órisái gólpasszt adott az angolnak, eddig talán csak egyszer adott gólpasszt Edwin. Szép megoldás! 1-0.
A gól után nem változott a játék, (bár addig nem túl so játék volt...) továbbra is a United alakított ki helyzeteket.

Úgy negyedóráig láthattuk ezt, aztán unalmassá vált a meccs. Sajnos Fletcher megsérült, akit Anderson váltott, reméljük nem lett komolyabb baja szemének, innen köszönjük meg ezt Dunne-nak.
A Villa nem tudott helyzetet kialakítani, köszönhetőleg Vidicnek és Rionak, akik megint zseniális formát mutattak, a Manchester pedig nem akart.
A félidő végén azért volt egy slusszpoén, Nani remekül adott be (végre jól játszott), amit Wazza gólra váltott. Ezt várjuk tőle, egy félidő alatt két gól. 2-0.

A félidő után megint megnyomtuk a meccset. Már az első támadásból gól születhetett volna, de Nani passzát Friedel lehúzta. Mindent védett az amerikai, ha Foster állt volna a kapuba, akkor a meccs vége 7-1. Általában véve jól játszik ellenünk a kapus, már kezd idegesítő lenni.

De nem véletlenül írtam 7-1-et. A Villa helyzet nélkül talált egy gólt. Darren Bent lőtt a hálóba, Albrighton passzából. Jó kérdés hol volt ekkor a védelem, mert a bal védő eltűnt, így Rionak kellett kimennie a szélre, Vidic tarotta bennt a frontot, és próbálta blokkolni a lehetséges Albrighton-lövést, de ő passzolt Bentnek, aki gólt szerzett.
Ezt a gólt Evra, és O'Shea nyakába kell varrni, főleg az utóbbiéba, akinek váltania kellett volna és így fognia Bentet, hát nem tette.
Mindegy, amíg így megy a támadójáték szinte mindegy mi van hátul. 2-1.

A gól után egyből válaszolni akart a csapat, ahogyan az kell. 5 perc múlva sikerült is, nem is akárhogyan. Egy szögletet követően többen próbáltak fejelni, valahogy aztán Rooneyhoz került a labda, aki passzolt Vidichez, na és itt jön a logikai menetbe a furcsaság, mert ő baszott nagy gólt lőtt.
Hát valószínűleg egyszer s utoljára láttunk ilyet, aki meg kihagyta, az így járt, nagy hiba volt. Wazza az egész idényben nem lőtt ekkora gólt. 3-1.

A gól után felszabadult a csapat teljesen, támadás támadás után jött, sokat birtokoltuk a labdát, szép játék volt. Így kell egy bajnoknak játszani (nagyonkisbetűvel: mert talán már azok vagyunk).

Giggsről megint ódákat zenghetnék, de lassan felesleges írni. Nem hiába választották meg a szurkerek a csapat történetének legjobb játékosává. (Bár ezzel lehetne vitatkozni...)
És az a jó, hogy nem csak róla lehetne, mert Nani végre elképesztő jól játszott, valahogy így kellene neki játszani, akkor simán meglehetne a BL-győzelem.
Tehát az egész középpálya/csatársor jól játszott Berbatovot kivéve, mert ő hozta tavalyi formáját. érdekes, hogy, ha megy Diminek, nem egy Roo-nak, ha megy Roo-nak, nem megy Diminek. Nem lesz ez így jó, bár ki tudja.
Dicséret a Giggs-Carrick-Anderson-Nani-Roo ötösfogatnak, nagyon jól játszottak. Bravo!

A meccsen több fontosabb esemény nem történt. Megvan a meccs, simábban, mint gondoltuk, és végre Roo és Nani is jól játszott, ami szenzációs hír. Csak így tovább, fiúk! The triumph is waiting for us!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr622634124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktorio8 2011.02.02. 21:29:33

EZ az igazi MU!!!!! Nani egyszerűen elképesztő!!!!! Rooney meg hozta a tavalyi formát!!! AZ nem feltétlenül baj, ha csak az egyik csatárunk játszik egy meccsen jól, ha az az egy megrúgja a 2-3 gólját, de azért ezt már Fergie is észrevehetné, és tehetne ellene vmit, ha úgyis még sokáig az edzőnk lesz....

Mr One-Two 2011.02.03. 18:55:47

Ha minden meccsen 2 gólt lőne az egyik csatárunk, akkor én lennék a legboldogabb ember, elhiheted.
süti beállítások módosítása