Mr One-Two 2011.11.23. 18:32

Nevetséges

Na, ezért kár volt. Most már tudjuk mekkora súlya volt a Basel elleni összeomlásnak. Azt lehetett sejteni, hogy a Benfica nem lesz könnyű falat, már az odavágón sem volt az, pedig ott még jobb formában érkeztünk Lisszabonba. A visszavágón azért győzelmet vártunk, már csak azért is, mert tudtuk, kelleni fog a három pont. Saját buta hibáink miatt kerültünk ebbe a rendkívül kényelmetlen helyzetbe, egy öngól és egy kapushiba, amit igazából az egész védelemnek lehet köszönni. És akkor, amire próbáltam utalni eddig, azaz a feketeleves: nem leszünk elsők a csoportban, jöhet a Madrid vagy a Barca is akár.

Sose kedveltem a portugál csapatokat. Mindig is kis spanyolokként viselkedtek, akik nem érnek el komoly eredményeket, csak sunyin bele-beleköpnek a nagyok levesébe. (Porto győzelmét ne nézzük, csak Mourinho miatt diadalmaskodtak.) Ez történt tegnap is.

Ha nincs Jones nagyon korai öngólja, akkor ezt a meccset behúztuk volna egy laza 1-0-lal, esetleg 2-1-gyel. De lett. Így kellett egy 20 perc mire összekapták a fiúk magukat, de utána átvettük az irányítást, aminek Berbatov gólja lett az eredménye. 1-1 a félidő.

A második félidőt úgy kezdtük, ahogyan azt mindig is kéne. Esélyük nem volt kijönni, sorról sorra jöttek a beívelések, szögletek, gyakorlatilag a 16-osuknál passzolgattunk, csoda, hogy nem lőttünk korábban gólt, mint az 59. perc. Fletcher talált be, 2-1. Innen mindenki azt gondolta, hogy a United kihúzza.
Nem tette, egyből jött a válasz 2 perccel később. De Gea nagyon rossz helyre lőtte a labdát, amiből a lisszaboni szélső (gáz, de nem emlékszem a nevére) simán lefutotta a védelmet, beadta, amire Rio már nem tudott mit reagálni, így levette Aimarnak, aki köszönte szépen belőtte a kapuba a lasztit. Igazából leginkább De Gea volt benne, de a védelem se dicsérhető, a szélsőt meg kellett volna állítani. 2-2.

Ezután próbáltunk gólt szerezni, de nem sikerült, hiába nyomtunk az utolsó 10 percben végig, akkor kijött a portugálok olasz énje, és beálltak bekkelni, ami sikeres volt, és ami valószínűleg az első helyet jelenti számukra.

Bizony, merthogy ők szarrá fogják verni az Otelult, és mi akkor csinálhatunk Bázelben, amit akarunk, hiába nyernénk 7-0-ra, a Benfica lesz az első a Manchesterben szerzett két gólnak köszönhetően. Inkább lett volna 1-1, ha már iksz. De ez van.

Amúgy a játékot tekintve, inkább ez, mint a swansea-i szenvedés. Remélem nem lesz még egy olyan meccsünk. (Lesz!) Voltak biztató jelek, például a 2. félidő első fele, amikor úgy játszottunk, mint idény elején, azzal a bizonyos fiatalos lendülettel, csak hát azt nem bírjuk 90 percig, sőt még húszig sem, mert a nagy rohangálásban kaptunk egy buta gólt. És ez a gond: a védelem. Védelem nélkül nem fogsz nyerni bajnokságot. Ez bármelyik csapatsportban igaz. Inkább védekezz, és ne támadj, mint támadj, mint az őrült és ne védekezz.
Jones gyengén játszott, Rio felejtősen, Evra próbált támadni, a támadásokat remekül segítette, Fabio is támadott, de közel sem olyan jól, mint a francia, és védekezni bizony sokszor elfelejtett. Nagyon kellene egy jó formában lévő Vidic, aki irányít, mert ez így nem lesz jó. De ne is várjunk csodát, az idei védelem nem lesz Red Wall, mert a kapusunk tapasztalatlan még, első éve Angolhonban és angolul is alig tud.

De tekintsünk a jövőbe!

Most várjuk a bázeli meccset, amit még ki kell húzni egy döntetlennel, és ahogyan ismerem a csapatot és ahogy nézem formánkat, ez bizony egy nagyon szenvedős iksz lesz. És akkor nagyon örülni fogunk az eredmények.

Aztán jöhet a sorsolás (már ha továbbjutunk...), ahol választhatunk (najó, igazából nem), kit akarunk kapni: a Barcát/Milant, a Madridot, az Intert, a Bayernt, esetleg a Portót/APOEL-t/Zenitet. Ja, és nagyon szurkolunk az Arsenal és a Chelsea első helye ellen, hátha a Dortmund, vagy a Leverkusen lesz az első.

2 német, 2 világverő, és két rohadt nehéz együttes. Fincsi, mi?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr783406592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása