Nem kegyelmezett a sors a Unitednek. Miután nagy nehezen és kellően elbénázva legyőzte az ősi riválist és egyben Európa leggusztustalanabb alakulatát a csapat, a Liverpoolt sorsolták ki a Vörös Ördögöknek a következő körben, méghozzá megint idegenben. Ha így folytatódik a menet senki nem mondhatja, hogy érdemtelenül nyernénk meg a legrégebbi kupasorozatot. Emellett persze a sérülések is tovább gyengítik a keretet, hogy teli legyen az a bizonyos pohár. Balszerencse.

A Liverpool után jöhet az Arsenal, akiket követ majd a Chelsea, persze mindezt az Emiratesben és a Stamford Bridge-en. Már-már nevetséges, de nem a jó értelemben. A szurkoló ennek örül is meg nem is, legalább is én így vagyok vele. Hiszen melyik szurkolónk nem nézné meg századszorra, hogy megveri a United aktuális ellenfelét, méghozzá nem is akármelyiket. De ellenben megvan benne a rizikó, hogy kikapunk és kiesünk, plusz a 'Pool/Arsenal/Chelsea szurkolók is röhöghetnek rajtunk, nem mintha nem lenne mivel visszavágni.

Általában igaz a Unitedre, hogy a kupákban nem a legnehezebb ellenfeleket kapja, de azért ez kezd sok lenni. Persze annyira király a csapat, hogy ezt az akadályt is könnyű szerrel elhárítja, nem erről van szó. Legalább is nagyon reméljük. Most a Liverpoolon lesz a sor, akiket talán a legnagyobb öröm elverni, főleg az Anfielden.

Ki nem emlékezne a 2007 (?)-es liverpooli csatára, ahol nagyon ikszre állt a meccs, aztán mégis megnyertük egy utolsó perces fejessel a meccset. Ki más lett volna, mint drága zongoracipelő legendánk, John O'Shea. Emlékezetes győzelem volt, az biztos.

Hétvégén rá sem számíthatunk, bár más okból kifolyólag, mint a többi hiányzóra. Ennyi sérült rég volt, Young, Anderson, Cleverley, Owen (mondjuk ez talán nem is baj) is kiesett már jó ideje, de van még két még hosszabb távú kiesőnk, Vidic és Fletcher, akikre egyáltalán nincs ötletünk, mikor térnek vissza. Vida lehet kihagyja a következő idény (!) elejét, Fletch pedig talán nem is fog soha visszatérni futballpályára, legalább is játékosként. Vannak még kisebb sérülések: Jones 3 hetet hagy ki, Nani, Rooney, Carrick és Rio kisebb sérüléseket szedtek össze, azért reméljük őket összedrótozzák a holnapi meccsre.

Miután elsírtam a legtöbb szurkolónk legfőbb bajait, nézzük meg, mire várhatunk.
Ha Charlie Adamre hallgatunk, a meccs a középpályán fog eldőlni. Azért lássuk be, rá nem biztos, hogy hallgatni kell. Ha csak megnézzük 1-2 pontrúgását (legyen az szöglet vagy szabad) meg is értjük, miért. Amúgy is, melyik meccs nem a középpályán dőlne el, mert hát csak ez a legfontosabb pontja a pályának.

Ettől függetlenül, ott pont rohadtul nem állunk jól, nem csak a sérülések miatt, de erről már sokan beszéltek. Reméljük, ki tudunk állítani egy Carrick-Giggs középső középpályás párost, talán ezzel már elégedettek lennénk. Szélen Valencia élete formájában van, José Enrique nagy bajban lesz. A másik szélen Nani játszana, de lehet nem fog, nincs is olyan hú de jó formában, mint például az idény elején. Egy kis pihenés nem ártana neki. Helyén Park kezdhet, aki három tüdejével bírja is Dalglish reform angol futballját (érted, reform angol!), ami amúgy szart se ér se Angliában, se külföldön, bár ott még nem is láthattuk, hehe.

A 'Poolnál nincs sok változás tavalyhoz képest, Carroll ugyanolyan 45 milliós szar, mint volt, vagy talán még gyengébb, Gerrard 33 évesen is a csapat legjobbja, és próbálja nyerni a meccseket, Suárez pedig még mindig egy niggerező fogtündér. Upsz, az ebben az idényben volt.

Persze nem lesz ott a pályán Suárez, aki rasszista megjegyzést tett Evrára és eltilttoák ezért jó pár meccsre. Sokak szerint túl nagy a büntetés, de ha tényleg ennyire a rasszizmus ellen van a futball és ezzel együtt az UEFA és a FIFA, akkor az ítélet jogos. Persze megint jöttek a kedvenceim, akik szerint a bírók nyakában ott a piros-fehér-fekete sál, és direkt adtak olyan büntetést, amilyet. Csak kérem, ebbe gondoljunk bele, hányszor volt az, hogy az ellenfélnek egy tök jogtalan tizit fújtak be. Számtalanszor.

Tehát egy nem túl erős, öregedő, kellően megfogyatkozott (Suárez hiánya nekik elég egy nagy zakóhoz) csapattal néz szembe a szintén, sokkal inkább hiányos United szombat délután. Csakhogy amíg nálunk nem fog látszódni a sok hiányzó, náluk nagyon is. Mert ez a United.

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr493907679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása