Idénynyitónak tökéletes volt. Láttuk a csapatot szarul játszani, és ezzel együtt újraélni a tavaly tavaszt, láttuk a Unitedet csúcsformában játszani, úgy, hogy azzal a játékkal akár a Barcát is verhetjük, láttuk Smallingot szélsővédőként szuperül teljesíteni, láttuk Andersont remekül irányítani, láttuk az újakat tétmeccsen jól bemutatkozni, (kivéve persze De Geát) és természetesen láttuk a fiatalokat elképesztően focizni. Ja, és nem jött be a tippem, mint, ahogy sohasem. Hajtás után bővebben mindenről.

Ez inkább 4-2-3-1 volt, mint 4-4-1-1, úgyhogy a beharangozó ábrám tökéletesen helytállt, csak éppen a kezdőt nem találtam el. Ki hitte volna, hogy Welbeck kezd? Senki. A védelem a legjobb felállású volt, igaz Smallingot nem tudtuk elképzelni szélen, pedig remek ott is. A két védekező középpályás/hátsó irányító Anderson és Carrick volt, ami éppenséggel jónak is tűnt, aztán kiderült, hogy elég szar. A támadó hármas ma a Young-Nani-Rooney hármas volt, Wazza kicsit előrébb tolva a másik kettőtől. Elől Welbeck ontotta a gólokat. Persze az iróniát nem bántásnak szántam, mert remekül futballozott ő is.

Szarul ment a játék az első félidőben, és leginkább a félidő második felében. Az első gól totális kapushiba, a spanyol srác nem tudta eldönteni mit csináljon, ki jöjjön a labdára, vagy maradjon kapuba. Ezután jött Dzeko, és a második gól, amiben szintén benne volt De Gea. 

2-0 volt a félidőben, és a cserék láttán úgy gondoltam, már Fergie is elkönyveli a vereséget. Cleverley jött az egyébként kritikán alul teljesítő Carrick helyett, Jones és Evans pedig a Red Wallt helyettesítette, azaz Rio és Vida jött le a pályáról.

3-0 lett a vége a második játékrésznek. Az első gólt Youngnak köszönhetjük, (de jó, hogy van most már olyan, aki tud pontrúgást pontosan berúgni középre!) Smallingnak csak bele kellett tennie a lábát. Young ívelésére mondaná azt az angol, hogy wonderful cross. Az is volt.

A második gól fenomenális volt, nincs jobb szó rá egyszerűen. Ilyen összjátékot a Shitty ellen rég láttunk nemhogy a Unitedtől, de bárkitől. Amit Nani, Rooney és Cleverley művelt, azt esetleg a Xavi-Iniesta-Messi hármas tudja csak megismételni, absolutely incredible.

Itt meg kell jegyeznem volt szerencsém streamen nézni a meccset (már el is felejtettem mekkora izgalmakkal jár a megfelelőt megtalálni), és az amerikai (Fox Sports Channel) kommentátor az egyenlítés után nagyjából úgy nyolcszor említette meg, hogy ideje lenne Agüerót behozni, végülis igaza lehetett. Miután az utolsó cserét is kihasználta Roberto Mancini (aki taktikailag annyira nulla, hogy a második félidőben szóhoz se tudott szólni a meccshez, pedig olasz!) még nyolcszor elmondta, hogy így "bizony már ma nem látjuk az új szerzemény, Agüerót focizni látni." Baszd meg, de sajnálom!

A harmadik gólra igaz kellett várnunk, de sejteni lehetett az egyenlítés után, hogy ez a meccs a Sky Sportson "United Win"-nel fog virítani a címlapon. A Shitty két játékosa (akikért úgy nagyjából 50 milliót fizettek) ügyesen összehozta a gólt, Nani meg szimplán szemfüles és túl briliáns ahhoz, hogy ezt ne hagyja ki.

A vége 3-2, igaz ez VDS-sel 3-0 lett volna, na mindegy.

Azért persze egy-két dolgot érdemes megjegyezni.

Vidic és Rio igaz csak egy félidőt játszottak, és persze egy gyakorlatilag tét nélküli meccsen, de akkor is kaptak 2 gólt. Tudom, a tapasztalatlan és rutintalan De Gea hibázott, de például Dzeko góljánál lazán elé lehetett volna állni a labdának. Szóval a Red Wall már lehet, nem lesz a régi, persze lehet, hogy csak én vagyok naiv.

A másik Evans játéka, aki remekül játszott ma. Semmit nem rontott el, és Jones-szal betonvédelmet alkottak. Jonesból még tényleg MU cséká lehet egyszer, igaza lehet Red Nevnek.

Cleverley pedig elbizonytalanodásra ad okot a Sneijder-ügyben. Szükséges-e vásárolni egy új irányítót, és egyben egy Scholes-helyettest, miközben ott ül ez a fiatal angol, aki kihajtja a beleit és közben olyan labdákat oszt, mint az öreg Ginger Ninja? Még jobb kérdés: Ér-e 35-40 millióval többet Wesley, mint Cleverley? A választ az olvasókra bízzuk...

Még megemlíthetjük Welbeck remek meccsét, vagy Anderson második félidei játékat (látjátok, mennyit számít kivel szűröd a középpályát?), ami a tavaly októberi Andóra emlékeztetett. Vagy éppen Rooney játékát, aki megint kitűnően kötötte össze a középpályát az egy szem csatárral, bravó!

A végére még egy poén, a citysek nagyon nyerni akartak:

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr133132771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása