Ma este pótolják a Premier League elmaradt mérkőzését, a Chelsea-Manchester United rangadót. Sok kérdést fel lehetne tenni a meccsel kapcsolatban. Képes lesz-e Torres elkezdeni a gólgyártást? Mi lesz az újabb Vidic-Torres csata kimenetele? Vagy miért is ez a címe ennek a postnak?

A legelső kérdés mégsem ezek közül kerül ki. Miért is maradt el a decemberi találkozó?
Mert a pálya talaja focira alkalmas volt (még jó hogy, egy top10-es csapat pályáján lehessen már mindig futballozni), a csapat el tudott utazni Londonba, és a Chelsea vagy a Man. United játékosai sem tiltakoztak a meccs megtartása ellen.

Viszont volt egy furcsa adat. A halasztás előtt legutóbb november 10-én (!) nyertek a Kékek. Ouch. Ha ezt hozzáadjuk Abra papa pénzéhez megkapjuk a megoldást. Amit mi is megtudtunk december végén...
Mert ha akkor, egy jó formában lévő Manchester találkozott volna egy szörnyű formában játszó Chelsea-vel, hát, mondjuk úgy, hogy nem a Kékek lettek volna a meccs esélyesei. Egész pontosan kikaptak volna 3 góllal.
No, mindegy, történt, ami történt, túl kell lépni rajta.

Csak éppen nem egyszerű. És ezzel eljutunk a mai naphoz.
A United közel sincs már abban a formában, amiben volt decemberben, a Chelsea pedig kezd kilábalni a mély gödörből. Egyik csapat sincs jó formában, de a Man. United hanyatlóban van, a Chelsea úgy tűnik, felívelőben.

Ehhez a kérdéshez még hozzátartozik a Torres is.
Hiszen, a Chelsea még nem szerezte meg az eredeti időpontig a spanyol csatárt, tehát nem játszhatna a meccsen. De sajnos ilyen szabály nincs a Premier League-ben, pedig kellene lennie. (pl. az FA-kupában van...)

Most már a meccsről.
Torres nincs jó formában, ezt már észrevettük. De előbb-utóbb ő is el kezd játszani úgy, ahogy tud. És amilyen szerencsések vagyunk ma kezdi el ezt a folyamatot. Persze lehet ezt pesszimizmusnak nevezni (joggal), de be kell látni, a spanyol az ilyen alkalmakra vár, hogy megállítsa a góltalanságát.

Egy másik kérdéshez is eljutottunk, a Vidic-Torres párharchoz. Mert hogy elvileg létezik egy ilyen átok Vidicen, amit Torresnek neveznek. Ahhoz képest én úgy emlékszem, hogy Torressel egy bizonyos incidense volt a szerbnek, még 2009-ben, amikor is Vidic óriási hibájából talált be Torres.
De emlékezzünk csak vissza jobban! Ki ellen védekezett rosszul, majd állították ki Vidicet? Steven Gerrard ellen. Amiből gólt szerzett a Liverpool. Még csak ehhez sem volt sok köze El Nino-nak. De aki egyszer elront valamit, arra az már ráragad.

Szerintem ma Vidic és Smalling jól fogja tartani Torrest, aki lehetséges, hogy gólt lő, de majdnem biztos, hogy nem a szerb védő miatt. Mert egyszerűen a világ legjobb védője. Egyszer volt egy rossz napja, és kész.

A post címéhez is elérkeztünk, miért is ez a cím.
Tulajdonképen már meg is válaszoltam, mert a United legutóbb 2002-ben tudott nyerni a Chelsea ellen a Stamford Bridgen, azóta pedig összesen szerzett 2 pontot ezeken a meccseken. Hát nem túl bíztató. Ha pozitívan nézzük, azért vannak a sorozatok, hogy megtörjük őket, itt a lehetőség.

Azt hiszem, hogyha megnyerné a United ezt a mérkőzést meg is lenne a bajnoki cím.
Ezt azért mondom, mert igaz hátra van még egy otthoni Chelsea-, egy idegenbeli 'Pool- (hétvégén), és egy idegenbeli Arsenal-meccs, de 7 ponttal mennénk az Ágyúsok előtt 10 fordulóval a vége előtt, igaz nekik is van egy elmaradt meccsük, a Spurs ellen... Köztudott, milyen jól szerepelnek ellenük.

Szóval a mostani rossz forma, és a Bridge-átok (plusz a lehetséges Torres-átok(?)) miatt nem mi vagyunk az esélyesek, sőt, szinte minden ellenünk szól. De ne felejtsük el, hogy ez a Premier League, és a csapat, akit le kellene győznie a Dinamónak, az a Manchester United...

Tipp: 1-1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr372702187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása