Úgy tűnik most egy ilyen sorozat van. A Benfica meccs után újra egészen jól játszottunk, a meccs abszolút a miénk volt, de az eredmény nem nekünk kedvezett, megint. Az szép és jó, hogy kezd megint egységet alkotni a csapat, és ezzel együtt egyre jobb játékot nyújtunk, de a City ugyanúgy robog előre a bajnoki cím felé, mint, ahogy tette azt eddig. Ha nem szerez pontot a Liverpool a City ellen, akkor kijelenthetjük, szarban vagyunk. Official.

Jó volt újra a kezdőcsapatban látni Giggset és Rooneyt, így bizakodhattunk, hogy ha nem most, akkor mikor fogunk végre jó játékot mutatni és ezzel együtt szórakoztatni az eddig hétvégente 90 percet végigszenvedő United-szurkolókat. Jól is ment minden, csakhogy az eredmény nem jött. Főleg az első 10-15 percet nyomtuk meg, ott nagyon szép és lendületes támadásokat vezettek a fiúk. Próbálkoztunk-próbálkoztunk, de valahogy sosem sikerült betalálni. Egyébként szembetűnő volt Rio addigi szőrnyű passzjátéka, nem számoltam, de megeszem a kalapom, ha 50% felett passzolt az első félidőben, na mindegy, nem ezen múlt. Félidő 0-0.

Aztán jött a második félidő, aminek az elején meg is szereztük a vezetést Hernández által. Rooney szabadrúgása (amiről valljuk be, mindenkinek az Arsenal meccs jutott eszébe) után született Chicho megint csak rohadt makker gólja, de sebaj, szerencsés gól is gól. 1-0.

Minden rendben folyt, egészen a 64. percig, amikor egy teljesen szabályos becsúszásra a partjelző 11-est vélt felfedezni. A spori nem mondott ellent, mondván társa csak jobban látta, hát nem. Ba persze betette a labdát, De Geát rendesen elküldve a másik oldalra.
1-1.

1-1 után gyakorlatilag esélye sem volt a Newcastle-nek. Kíváncsi lennék mennyit volt náluk a labda az utolsó fél órában, szerintem kb. 75-25% volt az arány és nem túlzok. Erre jött még Gutiérrez (avagy Jonas) kiállítása, ami annyira jogos volt, hogy még a tettes sem tiltakozott egy szóval sem. Ez negyedórával a meccs vége előtt történt, ergo volt egy totál defenzív felállású, 10 emberes ellenfelünk a pálya túlsó oldalán, akiknek csak egy gólt kellett lőnünk, mert utána kizárt, hogy válaszoljanak. Abban a csapatban, ahol kezdő Obertan, nem találhat be emberhátrányban az Old Traffordon, legfeljebb az ificsapatnak.

Végigtámadtuk ezt az időszakot is, még erőteljesebben, mint bármikor, de nem jött a gól. Volt itt Young-kapufa, Vidc-fejes, -lövés, Evra-próbálkozás külsővel (!, és tök jó volt), gólvonalról mentés és totális bekkjáték.

Egyszerűen meg volt írva, hogy ma mi nem nyerhetünk. Nincs más magyarázat, rohadt máker csapat a geordie-ké. Esélyük sem volt egy percig, mégis egy ponttal távoztak. Erre mondják, ilyen az élet.

A nagy gond az, hogy a City holnap alázni fog az Anfielden. Legalábbis ez a papírforma. De, ha van csapat, aki ezt leszarja, az a mersey-parti gárda, lásd elmúlt idények liverpooli United-meccsei. Soha nem fogok szurkolni nekik, de azért remélem nem kapnak ki a legmocskosabb angol csapattól.

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr973413837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása