Megkezdődik a bajnokság talán eddigi legnehezebb szakasza, legalábbis a mi szempontunkból. A United a Wigan vendége lesz délután 4-kor. Kötelező a győzelem, mert e meccs után sokkal nehezebb ellenfelek ellen lép pályára a Man. United, hogy mást ne említsünk, kedden a Chelsea otthonában van megjelenésünk.

Szerdán egy csalódást(?) keltő 0-0 után érkeztek haza a fiúk Marseille-ből. Azért az nem biztos, hogy ez egy rossz eredmény, főleg a BL kiesési szakaszában. Idegenben ilyenkor már jó az X, csak otthon kell megverni valahogy az ellenfelet, ami az Old Traffordon nem lehetetlen, sőt. A játék nem volt túl bíztató, szinte senki nem játszott jól, ahogy az lenni szokott idegenben.
Az Arsenal időközben megnyerte elmaradt meccsét, úgyhogy csökkent a különbség, de nekünk is van egy elmaradt találkozónk hátra. Igaz a Chelsea ellen...

Most már a meccsről. A Wigan jelenleg kieső helyen áll, a 18. helyezett. Otthon a harmadik legkevesebb gólt lövik, az idegenbeli mérlegük nagyjából megegyezik a hazaival, úgyhogy nincs nagy előnyük, ha otthon játszanak.
Igazi klasszisról sem beszélhetünk, mióta Valencia távozott a JJB Stadiumból a Wigannek nincs igazi vezéregyénisége, ez látszik az eredményekből is.

Egy pár érdekes statisztika, ami felénk billenti a mérleg nyelvét:
1. Az eddigi 11 Premier League meccsünkből mindet megnyertük
2. A gólkülönbség ezeken a meccseken: 37-4
3. Wayne Rooney a 12 találkozás során kilencszer talált be (ez azért jó jel)
4. Az előző 3 meccs eredménye: 2-0, 5-0, 5-0 (ez még inkább bíztató)

Ezek alapján mondhatnánk, hogy ez egy országos 2-es, de ezzel egy gond van, és az, az idegenbeli forma. Sajnos minden XY-United meccsen meg van az esélye a hazai győzelemnek, talán még nagyobb az esélye, mint egy XY-Arsenal meccsen.

Ez a stat nálunk: 3 győzelem, 8 döntetlen, 1 vereség, 18-16(!)
Arsenal: 7 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 27-15

Ezzel valamit tenni kell, mert ha így folytatjuk akkor örülhetünk, ha második helyre befutunk. Az Arsenal komoly formában van, vasárnap kupadöntőt játszanak, amit minden bizonnyal meg is nyernek (nem írom le a Birminghamet, de come on...).

Azért a legtöbb érv mellettünk szól. A kapott gólok száma az elmúlt meccseken, a védelem remek teljesítménye, Wayne Rooney elmúlt PL-meccseken mutatott formája (de szigorúan azokon!).

Tehát ez az egyetlen dolog, ami megállíthat bennünket, de ez lehet, hogy nagyobb, mint az összes érv, ami mellettünk szól.

Mindenesetre győzelmet várok, ha még csak egy 90. percben szerzett Vidic-fejessel is, de meg kell nyerni ezt a meccset.

Tipp: 0-2

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr42692481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása