Immár harmadik alalommal lép pályára egymás ellen a United és a Wolverhampton. Az előző két meccset behúztuk, de egyiket sem simán. A Ligakupában 3-2 (igaz cserecsapattal), a bajnokságban 2-1, egy utolsó percben szerzett Park-góllal. Ezen tények alapján nem gondolhatjuk, hogy a harmadik meccs magabiztosan meglesz. És mégis. Az indokot egyszerű megfejteni, de ha nem tudtok rájönni, katt a továbbra...

Az elmúlt meccseken mutatott forma. És főleg az előzőn. Wayne Rooney kezdte visszahozni tavalyi remek formáját, bónuszként pedig Nani is jól, intelligensen focizott. Mindkettőt nagyon vártuk, kérdés, hogy folytatódni fog-e mindkét "feltámadás".

A Wolves ideális ellenfél ennek a bizonyítására. Nincs igazán kiemelkedő játékosuk, aki ebben a szezonban szuperszónikus produkciót nyújtott, mint mondjuk a másik újoncnál (anno) Andy Carroll. A támadójátékok nem rossz, néha még szépen is tudnak játszani Mick McCarthy fiai, nem ezen múlik majd a kiesés, ha megtörténik. De a védekezésük botrányos. Csupán a londoni Kalapácsokok kaptak több gólt a szezonban. De legalább ők most jó formában vannak, viszonylag.

Persze itt is, mint nem egy kisebb klubnál egy korábbi MU-játékos (jelen esetben MU-nevelés) a leveszélyesebb támadó. Sylvain Ebanks-Blake-re gondolok, aki korábban már szolgált a Unitedben, kevés sikerrel. A másik góllövőjük Kevin Doyle, akit próbált több középcsapat is megszerezni a télen, sikeretelenül. Belőle még talán lehet valaki.

Nem véletlenül nem említettem meg eddig, hogy a Wolves első a tabellán, hátulról. Ez a statisztika csalóka, a Farkasok bárkit meg tudnak lepni, lásd Chelsea, Man. City, Liverpool (bár az nem meglepetés, ha megverik őket...). És a mi eredményeink se azt mutatják, hogy egy Wiganről vagy Birminghamről (csak a 7-1) beszélünk.

Ettől függetlenül kötelező a győzelem, már csak azért is, mert az Arsenal nem nagyon akaródzik botlani, a Cselszkij nagyon beerősített, nem lesz egyszerű dolgunk. Tudjuk, hátravan még a bajnokság harmada, főleg a tavasz, a mi köztudottan rossz az Ágyúsoknak, és jó a Unitednek, de minden győzelem fontos mostantól.

Ismerve azt, hogy az Arsenal a Newcastle-höz látogat, és, hogy a Chelsea a 'Poolt fogadja, akár lehet ebből egy 7, ne adj' isten, 8 pont előny is kis szerencsével.

Ehhez azonban elsődlegesen meg kell verni a Farkasokat, ami a formát tekintve sima 3-0-át ígér, a korábbi eredményeket nézve azonban egy szoros meccsre ad indokot.

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr202639648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása