Sokat gondolkodtam, mit lehetne írni bevezetőként egy elvileg rangadónak számító meccsen. Rátekintve a PL tabellájára, láthatjuk, hogy ez csupán egy közönséges átlagmeccs lesz vasárnap az Old Traffordon. Ellenfelünk az új Liverpool, amely remélhetőleg folytatja remek szereplését az idei évben, és ha már lúd legyen kövér, mondjuk folytathatná úgy az örökkévalóságig.

 

A Liverpool (mostantól scouserek, esetleg scouser bastards) jelenleg 20 mérkőzéséből 7-et(!) megnyert, 4-szer döntetlenezett, és 9-szer(!) kikapott.
Na, jó, még egyszer, csakogy feldolgozzuk.
7 győzelem, 4 iksz, 9 vereség.
Értem, és ugyebár csak az edző tehet mindenről, legalábbis az eddigi tények alapján. A vezetőség, az értelmiségi szurkolók Roy Hodgson nyakába varrták az eredménytelenséget, még véletlenül sem a játékosokéba. Azt követően, hogy Hodgson egy gyakorlatilag zéró erősségű Fulhamből egy Európa-liga döntős csapatot formált, plusz majdnem nemzetközi kupás helyre vitte be a londoniakat. Bátrak vagytok, scouserek!

Nem mondom, szerintem sem egy hú de jó edző Roy, nemhiába a nagy, európai csapatok közül csak az Internél volt edző, ott se sokáig, de akkor miért nem hoztak egy jobb edzőt? Nem hiszem el, hogy nem volt egy jobban taktikázó, a meccset bármikor megváltoztatni tudó szakvezető egész Európában.

Sikerült úgy fél év alatt 2 edzőt elküldeni, és olyan neves játékosokat szerződtetni (ez az elmúlt évek termése), mint a cselgép Lucast, a technikás Ngogot (állítom, hogy amit a srác eddig művelt, azt túlszárnyalta volna Németh Krisztián...), Jovanovicot (még ingyen se kellett volna), Joe Colet (aki 1. anfieldi meccsén kiállíttatta magát), vagy éppen Meirelest (Mascheranót pótólná...hmm...).
És elengedték Aquilanit, aki a Juventusban élete formájában focizik, Mascheranót, aki a vörösök Gattusója volt.
Ez még mind semmi. Torres mintha elfelejtett focizni, valszeg jobban bírja a strapát a dokkoknál a tengerészekkel... Gerrard sem a régi, egyszóval szar az egész.

No, ebből kéne mondjuk egy EL-helyes csapatot alakítania Kenny Dalglishnak, akit egyes blogok, fórumok minden idők legjobb brit focistájának tartanak. Hatásszünet. Oké, hogy lőtt 100 gólt 300 mecccsen (ami abszolút nem nagy teljesítmény, lásd Eric Cantona Manchesterben), meg nem béna edző, de szarból nem lehet királyságot csinálni. A scouserek úgy várják, mint a messiást. Talán az előző szóban szereplő barcelonai tudna valamit kezdeni a csapattal...
De biztos jó irányba mennek a dolgok arrafelé!

Meg elvileg épül egy új, nagyobb stadion, csak azt nem értem, hogy kinek. Ki fog járni scouser-meccsre? Evertonosok? United-szurkolók? (pff...hehe...) Citysek? (róluk még el tudom képzelni...) Hát lehet, előbb fog Európában vitézkedni a város másik felén lévő kék színű gárda, mint ezek. Sőt, lehet, hogy a Leeds is.

Ki ne hagyjam a tulajdonosokat! Megvették, összevesztek, kibékültek, még jobban összevesztek, eladták. Kulcsszavakban úgy ennyi. Mondjuk ezen nem is lehet csodálkozni, ki akarna megvenni egy olyan csapatot, amely a régmúltjából él, jelene nem igazán van, jövője meg nincs?
Ahhoz képest találtak egy vevőt nagy nehezen, a változtatás kedvéért egy másik amerikait, hogy az majd ugyanazt eljátssza, mint, az előbb említett amerikai páros. Lehet, hogy rosszabbul jártak, mert ez egy egész cégcsoprt, hát még azok mennyien tudnak összeveszni...Véletlenül sem egy dúsgazdag dubai lett a vevő, aki még tudna venni gerrardokat.

No, de elég volt a szurkálódásból!
A vörösök fel tudják szívni magukat egy meccsre, mint, ahogyan azt szokták az elmúlt években, csak akkor még "bajnokesélyesek" voltak, kivéve a tavalyi szezont.
Ettől függetlenül, ha Torres vagy Gerrard (nem is biztos, hogy játszik) nem tud nagyot alakítani, akkor Manchesterben egy gálamecset láthatunk, na jó, lehet ez túlzás, de mindenesetre egy kényelmes 2-0-át.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr522569931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktorio8 2011.01.19. 17:24:52

értékelem a következő mondatot "valszeg jobban bírja a strapát a dokkoknál a tengerészekkel.." :D:D:D

Mr One-Two 2011.01.19. 20:19:22

Ami igaz, az igaz. :D
süti beállítások módosítása