Mr One-Two 2011.12.10. 19:01

We Are Back

A bázeli kudarc után a Wolverhampton csapatát fogadtuk a Premier League-ben. Mondhattuk, hogy ennél jobb ellenfél nem is kell szerda után, és igazunk is lett. Persze a fiúk is tudták, most meg kell mutatni, mit is tudnak igazából. Ferguson szerda esti hajszárítója jó hatással volt rájuk, egy laza 4-1-es győzelemmel küldtük haza a Wolvest. Valahogy így kell visszatérni egy szörnyű meccs után.

A csapatból kikerült Young, aki már meccsek óta nem csinált semmit, meg sem közelítette az idény eleji formáját, az a sérülés ősszel nagyon nem jött jól. Amit nem értettem az az, hogy Berbatov megint nem volt a keretben, de vajh' miért? És amit végképp nem értettem, hogy mi az istent keres Smalling a kezdőben? Nagyon gyenge formában van, és igen, inkább játszattam volna a fiatalabb Fryerst, vagy alternatívabb megoldásképp Jonest a jobb oldalon és Fletchert középen.

Persze Smalling megint gyenge játékot nyújtott, kaptunk miatta egy gólt és rendre lefutották, leginkább Jarvis, akit a közkedvelt Digi közkedvelt kommentátora rendre agyondicsért. Csak azt nem vette észre, hogy ez nem Jarvis zsenialitása, hanem Smalling bénasága, mert az rohadtul nem nagy dolog, hogy futsz-futsz és beadsz minden alkalommal, amikor hozzád kerül a labda. Na mindegy.

Amúgy jól kezdtünk, voltak lehetőségek, és végre megtörtént, amit már hetek óta várok. Azaz, hogy lövünk. Mert Nanit leszámítva szinte senki nem lő, (ja, és Gibsont se nézzük, ő a ló túlsó oldalán található...) nemhogy a 16-oson kívül, de belül sem. Rooney azért nem lőtt már nagyon régóta gólt, mert mindig az összjátékot kereste, ahelyett, hogy lőtt volna ziccerekben. Most jó pár lövése volt, aminek eredménye 2 gól, és egész jó játék.

A legszebb gól Rooney nevéhez fűződik, aki nagyon betette a harmadikat (amolyan fél zidane-os-lövés volt ez), de Nani első gólja és élményszámba megy. Ezeket a labdákat szokta régebben felküldeni a North Standre, most remekül eltalálta.

Továbbra is idegesít Valencia beadási technikája. Nem értem, nem tudja használni a másik lábát? Vagy nem tanították meg hogyan kell ballal beadni? Ez az egylábúsága a nagy hátránya neki, az első félidőben nem is volt neki szinte egy jó beívelése sem. A másodikban aztán összeszedte magát, és adott is két gólpasszt, úgyhogy hibáját javította.

Carrick viszont megmutatta, miért is hiányzott ő Svájcban. Mindenhol ott volt, olyan labdákat szerzett meg mesterien, amiket már elkönyvelhettünk elvesztetteknek. Nagyon ott volt a szeren, november legjobbja nálam ő (bár De Gea nyert, ami el is mondja, hogy milyen novemberünk volt...), de jó irányba halad a decemberi elsőségért is.

A védelemmel még mindig vannak gondok, ami leginkább szembetűnő az a beadások elleni védekezés. De Gea sokszor hezitál, kijöjjön-e, vagy ne, ami nem is lenne még nagy gond, de a védőket rendre lefejelik, akár Evansról, akár Evráról legyen szó. Persze ebben a rossz védekezésben Smalling is benne van. Ezen javítani kell, mert minden angol kiscsapat ezt játssza.

Nani és Rooney két találata el is döntötte a meccset, előbbi különösen jól játszott, a meccs embere nálam, bár Carrick is megérdemelhetné. Egyértelműen nekik kell kiemelkedni a csapatból, nekik megvan a kellő kvalitásuk és tapasztalatuk a meccsek megnyeréséhez. A lényeg az, hogy nyertünk nem is rosszul, sőt. Az elmúlt hetekben, de lehet mondhatnék hónapokat is, ilyen jól rég játszottunk, mondjuk a szurkolókat ki kellett elégíteni a bázeli kínok után. Sikerült. Szerencsére könnyű a téli sorsolásunk (legalábbis a decemberi), ami nagyon jó, mert itt sok minden eldől, itt mutatkozik meg, melyik is az igazán jó csapat. United-Wolves 4-1.

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr943453952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása