Eljött újra a nagy nap: városi rangadót rendeznek a Premier League 27. fordulójában Manchesterben. Az őszi meccs egy baromi unalmas 0-0-val végződött, amit remélhetőleg mondjuk egy 3-1-es United-siker követ holnap kora délután. Nem lesz egyszerű meccs, de a City nem verhetetlen, sőt...

...bőven a verhető kategóriába tartozik. Az eredményeik és a helyezésük nem ezt mutatják, de a rangadókat nehezen viselik. Ott volt például az Arsenal elleni sima vereség otthon (lehetne mondani, hogy a korai kiállítás megpecsételte a Shitty sorsát, de tényleg nagyon sima volt), vagy a Villa elleni meccs, ami nem is olyan rég volt.

Plusz, abszolút nem sok gólt szereznek. A 6. Liverpool 40 gólt szerzett, míg ők 42-t. Ez nem nagy szám 26 forduló alatt. Azonban alig kapnak gólt. Ebben vezetik a versenyt a Chelsea-vel holtversenyben. Azért ebből látszik, hogy olasz a mesterük.

És ezzel rá is térhetünk az újabb faktorra, ami nekünk adja az előnyt. Mancini nem jó edző. Az Intert csak olasz bajnoki címig vezette, a Cityt tavaly pedig még a BL-be sem. Idén sem biztos, hogy összejön nekik, pedig a keretük talán a második, esetleg a harmadik legerősebb Angliában. Ezzel a csapattal a bajnoki címért kellene már küzdeni, főleg az idei kiírásban, ahol egy olyan csapat vezeti a tabellát, akinek kilenc döntetlenje van a 27. forduló előtt.

Mellettünk szól a tapasztalat. A United játékosai már szinte a moszkvai duplázás óta ugyanazok, alig volt komolyabb változás a keretben. Összeszokottak vagyunk, nem úgy, mint a városi riválisunk, ahol minden nyáron és télen érkezik 3-4 szupersztár, és csodálkoznak, hogy nem tudnak semmit sem nyerni. Csapatmunkáról szól ez a játék, nem egyénekről...
(Mondhatnám, hogy ez az arab tulaj hibája, de nem merem, lehet, hogy a United is katari kezekbe kerül...)

Ezért lehetne mondani azt is, hogy ez a jelen (esetleg a múlt?) és a jövő csatája. A Citynek ígéretes fiatal labdarúgói vannak (lásd David Silva, akit nekünk kellett volna szerződtetni..., vagy Johnson, Milner, Hart), kérdés, hogy beválnak-e. Nagy a felhajtás körülöttük évről évre, és ahogy haladunk az időben egyre nagyobb is lesz a nyomás rajtuk. Ilyen képességű játékosokkal kupákat kellene nyerni.

Talán az is mellettünk szól, hogy lekerült a játékosok válláról a teher.
Már biztos, hogy nem nyerünk veretlenül bajnokságot, ami egyik oldalról pozitív, másikról negatív. Hiszen kár, hogy nem mondhatjuk el az Arsenal szurkereknek, hogy mi is megnyertük veretlenül a PL-t, de egyfelől pozitív, hogy a Vidicék megnyugodhatnak, nincs nyomás rajtuk.

Sajnos meg kell említenünk azt a szomorú tényt is, hogy előbb vagy utóbb a Shitty lesz Manchester (és Anglia, esetleg a világ) legjobb klubja. Sokak tagadják ezt, de be kell látni, a legfontosabb eszköz náluk van, és az a pénz. Valószínű szereznek egy jobb menedzsert is (remélem nem a Special One-t...), aki jól össze tudja majd tenni a csapatot.
Nálunk a pénz kérdéses (bár most ki tudja?), és előbb utóbb Ferguson is elmegy, utódlására bárki is érkezik, rá a legnehezebb feladat hárul. A jövő az övék egyelőre.

Amúgy a csapatokról.
Remélhetőleg mindenki harcra kész lesz (Ferdinand biztos, hogy nem, őt Smalling helyettesíti), de rajta kívűl mindenki egészséges, elvileg. Valenciát már nagyon várjuk, gyönyörű lenne a széleken látni a Nani-Valencia kettőst.
Rooney remélhetőleg formába lendül már, ha most belejön a játékba, nem lesz gond a bajnoki cím megszerzése. (Bár ezt mindig elmondom és sosem jön be...)

A Citynél Johnson, de Jong, Balotelli, és Richards a hiányzó kvartett. Az argentin köcsög is készül már a meccsre, azt mondta, nem tart a fújolóktól. Készüljön is föl rá, mert nagyjából 70 ezer ember fogja kifütyülni minden egyes labdaérintésénél, teljesen korrekt módon. Ehhez kapcsolódóan:

Mindezeket figyelembe véve egy szoros első félidőt várok, majd egy simább másodikat.
Tipp: 2-1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr152655170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása