Mr One-Two 2011.02.13. 15:02

United>City

Na, ez is megvolt. Újabb siker a városi rivális ellen. Ami még jobb, hogy már Mancini is tudja, hogy bajnokok ők bizony már biztos nem lesznek. Nincs is jobb érzés annál, mint kiverni a Citehet a bajnoki címért folyó küzdelemből. (Már ha benne voltak egyáltalán ők) Azért voltak még elképesztő dolgok a meccsen, ami nagyon biztató a jövőre nézve.  Például Smalling játéka, aki tökéletesen helyettesítette Riót. Vagy Rooney, aki az év gólját lőtte. Fontos győzelem, főleg annak a tekintetében, hogy lassan minden edző belátja, nem lehet megállítani a Manchester Unitedet...

Érdekes volt a kezdőt látni, mert egyszerre kezdett a pályán Scholes, Anderson, és Fletcher, az pedig még érdekesebb volt, hogy ki merte hagyni a kezdőből Berbatovot Sir Alex. Jó volt látni, hogy Rooneyban bízik a skót mester, aki szerencsére később meg is hálálta a bizalmat. Azt szintén jó volt látni, hogy végre nem a szerencsétlen 4-4-2-t nyomattuk, hanem bevállaltuk a 4-5-1-et/4-3-3-at. Bejött.

Az első félidő egyébként abszolút nem a miénk volt, az első tíz percet kivéve. Ahogy szoktuk neki mentünk az ellenfélnek, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani. A Citynek sikerült, David Silva élete egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki, szimplán be kellett volna belsőzni a hosszúba, hát nem tudta, kurva nagy mák.

Az első gólt aztán mégis mi szereztük. Az egész támadás Van der Sartól indult, aki Rooneynak felívelte a labdát, ő megcsúsztatta Giggs felé, aki tökéletesen tette oda Naninak, akit különösen meg kell dicsérnem, mert a labdalevétel valami zseniális volt, plusz gyönyörűen tette be a hosszú alsóban. Szép játék, még szebb támadás, igazi csapatmunka.

Ezután a mezőnyjáték volt jellemző, egyenesen unalmas volt a meccs. Szinte helyzet nélkül telt el a félidő hátralévő része, bár a City többet birtokolta a labdát, lövésük is több volt, valamennyivel, de nem voltak nagyon veszélyesek. Azért az nagyon feltűnő volt, hogy mennyire fölényben vannak a középpályán, bár ez így szokott lenni.
A félidő vége 1-0, megvolt  a lényeg, a vezetés.

A második félidő sem nagyon változott, bár Dzeko érkezése után jobban támadott a City. Aminek meg is lett az eredménye, egy elképesztő szerencsés találattal. Dzeko lövését simán fogta volna VDS, de az Silva hátára pattant, majd a kapuba esett. Van der Sart abszolút nem lehet hibáztatni, nem az ő hibája volt. Többet nem lehet egy szar csapattól várni, az az igazság. 1-1.

Ezután azért mi is feléledtünk, többet birtokoltuk a labdát, helyzeteink is voltak. A City ekkor a jól bevált olaszos védekezést használta, egész jól, legalábbis a 78. percig.
Ekkor jött Wayne Rooney, a megmentő. Hát nem sokszor látni ekkora gólt, nem hogy United-meccsen, de úgy általában. Az egyedüli embert, akit sajnálok, az a meccs közben beállt Berbatov, aki élete ollóját lőtte a 'Pool ellen. Mindenki dicsérte, de e gól után csak második helyre szorul.
Tehát Rooney jött, látott, és berúgta, nem is akárhogyan. 2-1. A meccs utolsó negyedórájában döntő gólt lőni a városi rivális ellen, ha ettől nem javul fel Roo, akkor semmitől. 2-1.

Ezek után csak reméltük, hogy nem lő gólt a Citeh. Támadták-támadtak, 1-2 lövésük volt, de egyik sem volt túl veszélyes. Itt kell külön megdicsérni a Vidic-Smalling kettőst. Sőt, Smalling bőven felnőtt a világ legjobb védőjéhez, valami elképesztő hogyan játszott a fiatal angol.

Ennek köszönhetően nem tudott kiegyenlíteni a kék csapat, megnyertük a meccset. Szép győzelem, bár a játékkal megint nem lehetünk túlságosan elégedettek, bár jobb volt, mint a Wolves ellen.

A lényeg az, hogy győztünk, és továbbra is mi vagyunk Manchester urai. (És lassan-lassan Anglia urai...)
   

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr452658125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása