Túl vagyunk a Bajnokok Ligája 6., azaz utolsó őszi játéknapján. A csoportelsőség meglett, vagyis a fő feladatot megoldottuk. A keddi BL-meccs azonban kétes érzelmeket hagy meg a szurkolókban, legalábbis bennem mindenféleképp. Több jó és több rossz teljesítményt is láthattunk, emellett istenkirály kapust avanzsáltunk a valenciai Guaitaból. Jövő pénteken kiderül ki ellen folytathatjuk Európa legfontosabb és legnagyobb presztizsű kupasorozatát, amelynek egyik legnagyobb esélyese vagyunk bárki bármit mond.

Egyrészről örülök, hogy első helyen jutottunk tovább. Mondjuk ez nem is volt meglepő, mindenki ezt várta és kapta egy-két elvakult valenciai ultra kivételével. (Bár lehet, hogy még ők sem hittek a kiemelt hely megszerzésében...)

Örülök annak is, hogy Rooney egyre jobb formában játszik. Mutatja ezt a zseniális kapufája (ami ha bemegy könnyen lehetett volna az év gólja), a passzai, a mozgása meg úgy minden.
Nagy pénzt tennék rá, hogy gólt lő az Arsenalnak hétfőn.

Vidic megint szenzációs volt, bár már ez sem meglepetés, egyértelműen ő a legjobb védő Angliában. Szerintem még a világon is.

A Da Silva-testvérek sem játszottak rosszul, különösen Rafael, aki könnyen megvetheti a gyökerét a kezdőben, látva, milyen bal védőink vannak a keretben, de ezzel nem Rafael érdemeit szeretném csökkenteni. Emellett Fabióval is meg voltam elégedve, jól helyettesítette Evrát, bár a meccs végén rendszerint az ő oldalán folytak az akciók, nem véletlenül.

És akkor a végére hagyom a legfontosabbat: Anderson gólt lőtt! Értikezt? GÓLT! Ha jól emlékszem eddig MU-s pályafutása során harmadszor. (Mondjuk nem volt nehéz dolga...)
De ennél fontosabb, ha megmarad a jelenlegi formája, megvan a következő Paul Scholesunk. Így irányítani United-játékost ritkán látni Scholesyn kívűl, de be kell vallanunk, már ő sem a régi. Sajnos.
Még lehetne sorolni a jó teljesítményeket (lásd Giggs, aki az utolsó percekre azért hozott egy kis frissességet, vagy Park, aki megint jól robotolt, és ne felejtsük el, az ő lövéséből lett Ando gólja), de azt hiszem ebből elég ennyi is.

És már csak azért is, mert talán többet nem is lehetne sorolni. Rosszat, csalódást keltőt viszont annál inkább.
Kezdjük Ben Amossal. Mondták nekem többen is, hogy nem védett rosszul. Védeni valóban nem védett rosszul (bár voltak hibái, de nem nagyok), de labdát rúgni, amiről ez a sport szól, azt nem tud. Ahányszor visszapasszolták neki a labdát mindig tökéletes helyre rúgta, a Valencia szempontjából. Elképesztő!

Folytassuk Smallinggal. A fiatal védő eddigi szezonban kifogástalanul játszott, nem volt bajom vele, sőt még most is úgy gondolom, hogy ő lesz az új Rio. De keddi produkciója felemásra sikerült. Nem egyszer nem tudott mit kezdeni a labdával. Mondjuk az egyik alól felmentem, mert az Nani hibája volt, egy tapasztalatlan védőnek nem szabad visszapasszolni a labdát, mikor 3 támadó van körülötte...

Térjünk át az előbb említett Nanira. Egész meccsen nem csinált semmit. Tőle többet várunk, ha komolyan gondolta, hogy ő márpedig aranylabdás lesz.

De a legnagyobb csalódást a csodás, bolgár befejezőcsatárunk, BerbaGod (pff...) aka Dimitar Berbatov keltette. Ennyi helyzetet még én sem hagyok ki. De komolyan. Szerintem még ha a törött térdű (most épp a combjával bajlódó) Hargreavesot állítottuk volna oda akkor most nem 1-1-ről beszélnénk, hanem 4-1-ről. Oké, hogy lő 5-öt a Roversnek, meg 3-at a 'Poolnak, de könyörgöm, kb. 10 helyzetből nem lőtt egy gólt sem. Unbelieveable!

Egyébként úgy a meccsről. Nem voltunk rosszak, csak az eredmény nem reális, győzelmet érdemeltünk. Volt vagy 10-15 helyzetünk (ha nem több), ebből mondjuk 10 volt Dimié. Próbált a Valencia is támadni, egy-két helyzetük volt, az utolsó 10 percben mindent megtettek az egyenlítésért, de nem sikerült.

No, nem baj első helyezettek vagyunk, várjuk az ellenfelet. Lehet az az Inter, a Lyon, a Köbenhavn, a Roma (hohó), a Marseille vagy a Milan, egyértelműen mi leszünk az esélyesek. Sorsolás jövő pénteken.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr962505035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása