Mr One-Two 2011.07.12. 11:41

Érkezők

Meglepő nyarunk van. Legalábbis ebből a szempontból. Július 13.-a van és már elköltöttünk közel 60 millió eurót. Ebben csak az a fura, hogy költöttünk és, hogy ilyen korán. Sir Alex évek óta ragaszkodott keretéhez, kisebb változásokon kívül komolyabb játékosmozgás nem volt a csapatnál, ha az érkezőket nézzük. Mert Ronaldo nem lett pótolva (nem is kellett(?)), és egyéb igazolás sem történt.

Legutóbb 2007 nyarán költöttünk ennyit, akkor érkezett Hargreaves, Nani, és Anderson. Tudjuk a végét: BL-győzelem, újabb PL-győzelem, és majdnem FA-kupa. Akkor Ferguson látta, nem lesz elég az a keret komolyabb európai eredményekre, így jöttek ők. És kellettek is.

Azonban most extrán szükség volt az erősítésekre, hiszen Scholes és Van der Sar visszavonulásával két poszt betöltetlen maradt a csapatban. (Lehet ezt egynek is venni, Scholes formáját tekintve.)

Na de lássuk kik is az érkezők!

David De Gea VDS helyettese, 21 éves, spanyol hálóőr. U21-es válogatottal Eb-t nyert, és az Atletico kezdőkapusa volt. Sokan a jövő spanyol válogatottjának kezdőkapusaként tekintenek rá, lehet benne valami.

Azért kétélű a dolog. Fiatal kapus, és egyből a United, a világ második legjobb csapatánál kell bizonyítania. Nagy stressz, nagy teher ez egy fiatalembernek, de a képességei megvannak ahhoz, hogy ezt a stresszt leküzdje.
Akár meglehet a következő 15-20 évre a kezdőkapusunk, reméljük így lesz.

Ashley Young is az érkezők közé tartozik.
Angol, válogatott és fiatal. Talán az érkezők közül a legváratlanabb, mert olyan posztra jött, ahol sokan is vagyunk, bár volt már rá példa, hogy elkél még egy szélső. Ott van Nani, Valencia, Giggs, Park és a francia. A névsor alapján nem kellene még egy szélső, de ha jobban megnézzük kell. Nani gyenge volt tavasszal, Valencia sérülékeny, sokszor nem tudja megújítani a játékot, Giggs öregkorára egyre kevesebbet fog szélen játszani, ott azért futni is tudni kell (és bármennyire volt gyors, már közel sem mondhatjuk annak), Park gyakran behúzódik, a francia meg egy vicc.

Tehát kellett egy szélső, és Ashely Young tökéletes erre. Az elmúlt szezonban a második legtöbb gólpasszt adta, Fabregas után(!). Ez azért szép teljesítmény. Emellett még egy dologra gondolhatott Sir Alex. Rooney mostanában hátrahúzódó csatárként játszott és kiszolgálta Hernándezt. Young ugyanezt megteheti, játszott ilyen poszton a Villában, így Roo akár előre mehet éknek, és még talán jobb is lehet a csatárjátékunk, de az biztos, hogy többszínűbb lehet.

Phil Jones ígéretes tehetség, játszott ő is az U21-es válogatottban (Smaillinggal együtt) az Eb-n. Remek egy védő, és védekező középpályás. Gary Neville mondta róla, hogy szerinte egyszer az MU csapatkapitánya lesz. Neki elhihetjük.
Róla már télen is szó volt, tehát nem váratlan az érkezése. A védelem tengelyében remek tanárai lesznek, és a középpályán is Fletcherrel vagy Carrickkel kiegészülve a védekezést segíthetik.

Így áttérhetünk a következő dologra: vajon lesz-e igazolás még? És ha lesz, ki lesz?

Szerintem lesz igazolás, Scholes pótlására kell valaki. Anderson sajnos nem elég jó ahhoz (még?), hogy pótolja Scholesyt, egy kiváló karmesterre van szükségünk. Ezt már elmondtuk tavaly és azelőtt is, anno még David Silvát javasoltam volna, szerencsére levitte a Shitty...

A karmester személyére pedig két kiszemelt van, legalábbis az újságok szerint: Samir Nasri és Wesley Sneijder. Nehéz kérdés melyik lenne a jobb.

Sokak szerint egyértelmű, Sneijder. De azért nézzük meg jobban: Sneijder tavaly és tavalyelőtt elképesztő teljesítményt nyújtott, a világ legjobbja volt, kár tagadni Messivel. Ezért gondolom azt, hogy ő már túl van a zeniten, innen csak lejtmenet következik, nem úgy, mint Nasrinál.

Fiatal, és megtapasztalhatta milyen egy nagycsapatnál játszani, méghozzá olyan jó volt, hogy az Arsenal legjobbjának választották a tavalyi szezonban. Az angol ligában edződött meg, így ismeri a körülményeket, ez is mellette szól, Sneijder csak Itáliában és Spanyolországban játszott, ahol nincs ekkora iram.

Úgy gondolom, hogyha hosszútávban gondolkozunk, akkor Nasri jobb választás lenne, ha 1-2 szezont nézünk, akkor talán Sneijder. De mi mindig, minden körülmények között a jövőt tekintjük szem előtt.

Igaz ez a kérdés lassan tárgytalanná válik, hiszen Nasriról Sir Alex azt mondta, nincs esély a megvételére. Így maradt Sneijder, akiről mostanában azt mondják, érdeklődünk iránta. Igaz nem eladó Branca szerint.

Ha meglesz a támadó középpályás, kész vagyunk. Képzeljünk el egy ilyen középpályát: Young-Sneijder-Fletcher-Valencia, elől pedig Rooney-Hernández. Elég faszagányos. Talán annyira faszagányos, hogy megverjük a Barcát is...

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr1003060111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása