Hétfőn örökrangadót rendeznek a Premier League 17. fordulójában. Az ellenfél az az Arsenal lesz, akiket Nani bajnoksesélyesként említett meg. Tudom én, hogy tisztelni kell az ellenfelet meg minden, de azért hülyeséget ne nyilatkozzunk már a sajtónak. Én könnyen el tudom képzelni, hogy ezt röhögve mondta, vagy csak poénkodott. Ha továbblapoztok elmondom miért...

A válasz egyszerű, mint az egyszeregy. Arséne Wenger. A srác mindig meglep minket valamivel. Emlékezzünk vissza a tavaly előtti Bajnokok Ligája-elődöntő párharcra. Wenger annyira mondta, hogy kiütnek minket, hogy a végén majdnem esélyük is volt rá.
Ja, mégsem. Odavágó 1-0, visszavágó az Emiratesben 3-1. Men vs Boys. (Milyen menő pápaszeme van a képen. Irigylem.)

Azért vannak ügyes srácaik, például Koscielny viszonylag tehetséges, eddig csak 1 pirosat kapott, ami egész jó mutató. Vagy említhetnénk Chamakh-ot, akinek nagyjából annyi helyzet kell a gólhoz, mint Berbatovnak, de lehet, hogy több. A vodkavedelő Arshavinról se feledkezzünk meg, aki már lassan annyit iszik, hogy a pályán nem tud futni. Aztán csodálkoznak az arsenalosok, hogy miért nem játszik. Megpróbálhatnátok elvenni tőle a vodkásüveget, akkor talán kapna egy kis esélyt. De ott van még Sagna, akinek a frizurája már-már olyan legendás, mint Balázs Fecóé.

Rendes kapusuk még mindig nincs, valszeg Fabianski fog védeni ellenünk, lehet fogadni rá mennyit bakizik a meccsen és azokból mennyi gólt rúgunk, én mondjuk tennék a 3-ra. Azon gyakran mosolygok, amikor a londoni szurkolók Clichyt nevezik meg a PL legjobb bal védőének. Tudom, hogy fáj, de már nem Cashley Cole robog a bal oldalon, el kéne őt felejteni.

Na jó, azért mondjunk róluk néhány jó szót is. Lehetne mondjuk kettőt is egymásután. Samir Nasri. A fiatal francia középpályás szenzációs formában van: legutóbbi 3 Premier League találkozóján 4 gólt szerzett, emellett nagyon jól osztja a labdákat, szinte hiba nélkül irányít. Emellett ne feledjük el, a tavalyi Arsenal-MU meccsen 2 góljával ő lett a meccs legjobbja. Ez nagy szó, a United elleni meccseken általában nem az ellenfélből kerül ki a Man of the Match.

Az Arsenal elmúlt 5 meccséből 4-et megynert, egyszer kikapott, 12-7 a gólkülönbségük ezeken a meccseken, szóval jobb lesz vigyázni azért. A BL-ből, ha nem is könnyen, de továbbjutottak. Az utolsó fordulóban megszenvedtek otthon a Partizan Beograddal (khmm...), de végül nyertek 3-1-re. Sérültjeik is vannak: Gibbs bokája, Vermaelen (ilyen hülye nevet) Achilles-ina, Almunia (mintha lenne esélye még játszani...) könyöke nem 100%-os.

Mindenesetre alig várom, hogy kitömjük őket. Az lenne a nagy alázás, ha még O'Shea is gólt lőne. Upsz, ő már egyszer ezt megtette:

Ez azért megmutatja, mennyire fontos ez a meccs, és megmutatja, olykor mennyire kemény is tud lenni. Azokban az években még Vieira és Keane összetűzései igazán agrsszívvá tudták "varázsolni" a meccs hangulatát, ma már nincs olyen futballista az Arsenalban, mint az öreg, nyurga francia.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr42511325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása