A forduló rangadóját megnyertük. Nem mondom, hogy jól játszottunk, de az ellenfél se játszott jól. Azt hiszem a régi, szinte hibátlan védelmünket láthattuk, amely ha hosszabb ideig ilyen jól fog szerepelni, akkor lesz keresnivalónk, nem csak a Premier League-ben, de akár még a BL-ben is. Ha továbbmentek lesz értékelés, vélemény a meccsről, és egy újdonság is.

Az egész meccs arról szólt, hogy mikor tudja átvinni 4 hazai a 6-7 vendégen a labdát. Nem sokszor, ezért bíztunk abban, hogy elbasszák a vendég védők, amit nem egyszer meg is tettek. Egyszer például Koscielny felszabadításképp odatette a labdát Naninak, akinek lövése centikre volt a kaputól. A Park-Ando-Nani-Roo támadószekció jól értette meg egymást, az első 20-25 percben beszorították az Arsenalt Carrickkel és Fletcherrel kiegészülve. A sok támadásnak a 40. percben jött meg az eredménye. Nani beadását Park fejelte a kapuba, szerencsésen. 1-0.

Az első félidőben Arsenal helyzet nem volt, viszont Webb sporttárs többször is elnézett egy-egy szabálytalanságot és továbbot fújt, plusz Chamakh 16-oson belüli kezezését sem vette észre...Oké, hogy Angliában vagyunk, de azért, amiket művelt Song, Clichy, meg Koscielny...Na mindegy.

A második félidőre visszahúzódtunk, nem kellett rohanni, vezettünk. A felállásunk pedig egyértelműen a kontrákra volt felépítve, ez a 4-3-3, néha 4-5-1 nagyon gyorsan tudja felvezetni a labdát és helyzetet kialakítani. Ezt többször is láthattuk, például Nani, vagy Anderson ziccerénél. Ha egyik bement volna simábban lett volna meg a meccs.

Hogy valamit az Arsenalról is mondjunk. Több helyzetük lett a 2. félidőre, főleg a utolsó 20 percben voltak jobbak, akkor a labdát is többet birtokolták, bár szinte csak ezt tették. Hiszen a szenzációs védelmünkkel szemben nem tudtak mit kezedeni. Visszatért, és reméljük helyén is marad a BL-győztes, 3x-os Premier League-nyertes védelem, amely tegnap a Rafael-Ferdinand-Vidic-Evra felállásban lépett föl. Nincs nagy változás a 2 évvel ezelőttihez képest, hiszen csak Rafael nem volt tagja a Bajnokok Ligáját nyerő védelemnek. Hiába Nasri, Fabregas, Van Persie és Arshavin (nem értem, hogy ez mit keres az Arsenalban, meg úgy a Premier League-ben), az Ágyúsok alig lőttek kapura. A szépséges futballjuk, ahogy átlépték a felezővonalat, meghalt.
Tehát úgy az 1. perctől a 90.-ig tudtuk, mit csinálunk, kézben tartottuk a meccset, gyakorlatilag esélyük nem volt. Kevés helyzet, még kevesebb lövés.
 

Na, és akkor az osztályzatok (ez az újdonság):

Van der Sar - 7
Rafael - 8
Ferdinand - 8
Vidic - 8
Evra - 7,5
Fletcher - 7
Carrick - 6
Anderson - 8
Nani - 6,5
Park - 8
Rooney - 7

Egy kis magyarázat.
Van der Sarnak gyakorlatilag nem kellett védenie, az első félidőben tényleg semmit, a másodikban azért volt pár helyzet, de mindet jól megoldotta. Igaz, Arshavin(?) lövését jobb helyre is üthette volna, de szerencséjére Vidic jókor volt jó helyen.

Rafael volt a csapat egyik legjobbja. Nasrinak esélye nem volt mellette, nem tudta azt a formáját hozni a francia, amit eddig láthattunk tőle. Előre is tudott néha menni, bár ezt a taktika miatt nem engedhette meg sokszor magának. Tökéletes produkció.

Ferdinand hozta a 2 évvel ezelőtti formáját. Hátsérülésének jele sincs, ilyen jó meccse nagyon rég volt. Ha így folytatja, a PL legjobb védőpárosát alkothatják Vidiccsel. Bár, ha gyengébben játszik akkor is.

Vidicen nem lehetett átmenni, mintha egy fal lett volna a srác. Ferdinanddal mindent kivágtak, amit kellett a meccs végén, emellett nem tudták átjátszani őket a földön sem.

Evra játszott talán a leggyengébben tegnap a védők közül, de őt sem szidhatjuk különösebben. Előre nem ment annyit, de azért nem, amiért Rafael sem.

Fletcher talán kilábalt gyengébb formájából, amit az elmúlt meccseken láthattunk tőle. Jól szűrt, de a szezon elején játszott jobban is. Lesz ez még jobb is, Fletch!

Carrick viszont picit csalódás volt. Előző 2-3 meccsen kiválóan helyettesítette Fletchert, de most ez "nem jött át". Lehet azért nem, mert egyszerre 2 védekező kp. volt fenn, és nem lehet annyira kiemelkedni a mezőnyből. Remélem ezért.

Anderson megint szenzációs volt. Tökéletesen irányítitott, bár az Ágyúsok védői nem hagyták annyira játszani. 70 percig tökéletes, aztán elfáradt, nem baj, ez is elég volt. Ha 90 percet végig tudna játszani ilyen szinten Aranylabda(!) esélyes lehet. Volt egy elképesztő helyzete, kihagyta, bár ez enm meglepő. Ebben fejlődhetne már.

Oké, hogy Nani azt mondja, hogy Aranylabda-szinten van, de ennél ahhoz több kell. Valszeg ezért nála magasabban van a léc, de ha szerinte olyan jó, mint CR7 volt, akkor azt látni akarom tőle. Második meccse, amelyen nem volt ő különösebben döntőfaktor. Voltak jó beadásai, meg cselei, a szokásos dolgok. Irtó helyzetet hagyott ki a második félidőben. Ha belövi hátrdőlhettünk volna.

Park olyan szorgalmas volt, mint a hangya. Ezt tőle már megszoktuk. Az Arsenal ellen neki nagyon megy, több gólt is szerzett ellenük, most egy ilyen jött össze. Mindegy, makker gól is gól. Hiányozni fog, ha elmegy az Ázsia-kupára.

Végezetül Rooney, aki sérülése óta először játszott egyedüli ékként, nem rosszul. Főleg annka tükrében nem, hogy egyedül volt sokzor 3-4 londoni védővel szemben, de nem hátrált meg, le tudta venni a labdát, tovább is játszotta azt. Lövései is voltak, bár veszélyesnek annyira ne bizonyultak. Tizit kihagyta, ezért kapott csak 7-est, máskor majd nyugisan lövi és belövi az alsóba.


Vasárnap Chelsea, idegenben. Elsőre azt mondanám, jó az X is. De látva a védelmünket, Andersont és Rooney akarását, bőven van esélyünk nyerni. És akkor nem beszéltem a Chelsea "remek" formájáról. Győzni megyünk Londonba, ami ha sikerülne, akkor 6 ponntal elhúznánk a Kékek elől. Plusz van még egy elmaradt meccsünk, az 9 pont lehet. Az esetben talán elmondhatnánk, a Chelsea kiszállt a PL-győzelemért folytatott futásban, mert 3 meccset mi enm fogunk veszíteni, amíg ők egyet sem.
Főleg úgy, hogy még nem is kaptunk ki.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr102516178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktorio8 2010.12.15. 19:41:29

sztem azért Anderson akkor sem lenne Aranylabda esélyes, ha 90 percig így játszana, és meglepő, hogy Rooney tizenegyesével milyen keveset foglalkoztál,és Evra max. 7-est érdemel

Mr One-Two 2010.12.15. 20:04:07

@viktorio8: Nincs mit foglalkozni vele. Kihagyta, kihagyta, mindenkivel megesik (lásd CR7 vs Barca). Evrán gondolkodtam a 7-es és a 7,5-es között, erre jutottam.
süti beállítások módosítása