Vasárnap délután Manchester United-Liverpool örökrangadót tartottak az FA-kupa harmadik fordulójában, amely azonban, amint azt a korábbi posztban írtam, egy nagyon sima, kényelmes győzelemmel zárult. Csak nem éppen úgy, ahogyan azt gondoltuk. A kis bírói segítség mellett megint egy kilátástalan, de már pozitív jeleket mutató Unitedet láthattunk. Minden továbbiról a tovább gomb után...

Gyorsan eldőlt a meccs, hiszen már a második percben Dimitar Berbatov a földre huppant, amelyet Howard Webb játékvezető büntetővel jutalmazott. Egy kis bökkenő volt a dologban, Agger nem rúgta meg Berbát, ergo nem volt szabálytalanság. A tizenegyeshez Ryan Giggs állt, aki biztos lábbal lőtt a bal alsó sarokba. Reina jó oldalra vetődött, de nagyon ki volt centizve, nem lehetett fogni. 1-0.

A következő 5-10 percben a Liverpool kapujára került a figyelem, hiszen végigtámadtuk ezt az időszakot. Azonban, ahogyan az elmúlt jópár meccsen lenni szokott, megint leadtunk, úgy gondoltuk megvan a meccs.
Nem mondom, hogy nem így lett, mert a Liverpoolnak gyakorlatilag nem volt helyzete, csak Torres próbálkozott, de az ő lövése is jóval elkerülte a kaput. Ekkor nagyon unalmas volt a találkozó, jól jellemezte a Man. United idei szezonját, meg úgy a Premier League idényét.

Aztán jött Steven Gerrard. Illetve előbb Rafael, aki Gerrardtól ellopta a labdát, úgy, hogy a sok scouser szerint ez akkora szabálytalanság volt (jelzem nem találkoztak a lábaik, a labdát tisztán elrúgta a brazil), hogy kiállítást érdemelt. Nem mondom, nem volt túl szép szerelés, de legalább szabályos volt.
Nem úgy Stevie G-é, aki úgy odalépett/csúszott Carrick lábára, hogy az a bíró szerint kiállítást ért. Úgy érzem, meg lehetett ítélni. Tudom Angliában vagyunk/voltunk, de érződött ebben, hogy Rafael szerelése nem jótékony hatással volt Gerrardra. Hajtotta a bosszúvágy, ami piros lapot ért.

Félidőig nem változott a játék képe, egyenesen unalmas volt a meccs.
A félidőt követően a manchesteriek úgy jöttek ki a pályára, mint akik szét akraják alázni az ősi riválist, ez így volt helyén. Ezt a játékot szeretém látni egy Manchester Unitedtől. Sok veszélyes helyzet jellemezte ekkor a játékot.

Azonban ez a játék sem tartott sokáig. Nagyjából úgy 10 percig. Ezután folytatódott a monoton, egysíkú játék, amelyet az első félidőben láthattunk.
Egyébként ekkor, meg úgy az egész meccsen sem támadott a Liverpool, ami nem meglepő, hiszen a második percben kaptak egy tizit, majd ezután a legjobb játékosukat is kiállították, úgyhogy nem is lehetett várni tőlük.

A meccs végéig nem változott semmi, voltak jó perceink, öt perceink, de azután jött egy gyenge 10 perc. Tehát ilyen 1:2 arányban voltak a jó-rossz percek, ha nem volt rosszabb ez a mutató.

Összefoglalva a meccset, jó volt látni, hogy épp verjük a legősibb riválisunkat, de azt már kevésbé volt jó látni, hogy hogyan. A bíró bőven benne volt ebben a meccsben, de ezt félretéve esélytelen volt a 'Pool. A játékot látva javulunk, de még közelébe sem járunk a csúcsformánkhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr22574853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása