Vasárnap délután 17 óra 10 perckor rendezik meg a forduló rangadóját, amely nem csak a hét, hanem a hónap mérkőzése is egyben, túlzás nélkül. De lehet, hogy még ennél is tovább kellene fokoznunk a meccs fontosságát, a győzelem értékét. A Harry Redknapp vezette Tottenham Hotspur a tabella 4. helyén áll jelenleg, azonban akár feljebb is léphet, sőt, szerintem még a legnagyobb kihívónk is lehet, ha egy kis szerencséjük lesz. Ha továbblapoztok, megmondom miért...

A Tottenhamet komolyan kell venni. Ez nem újdonság, már az ősz (akár tavaly) óta tudjuk. Nekik sikerült beférkőzni először a Top 4-be, amely eddig nem sikerült senkinek, már persze amióta beszélhetünk Top 4-ről. Amikor kellett, nem remegett meg a lábuk, ezt tökéletesen bizonyítja a két őszi találkozó az Inter ellen, illetve, hogy még régebbre menjek, áprilisban Manchester kék felében is tudtak diadalmaskodni, amelynek nagyban köszönhetik a Bajnokok Ligája-szereplést.

Emellett látszk a tudatos csapatépítés is náluk. Mikor még 2-3 éve a 10. hely körül mozogtak nem látszott semmiféle irány, cél vagy tudatosság a csapatmenedzsmentben. Mostmár, hogy Harry Redknapp van a főnöki székben van egy olyan irányítója, vezetője a londoniaknak, aki tudja, hogyan kell egy jó csapatot összerakni. Nem egy edző gondolja azt, hogy Sir Alex Fergusonhoz hasonló menedzser, amivel egyet is érthetünk.

A Tottenham mellett szól, hogy a White Hart Lane-en nem sok csapat nyert ebben az idényben, egész pontosan csak egy. Azonban most a Premier League legjobb együttese érkezik oda, amely már ősszel megverte a Spurst, 2-0-ra, úgy, hogy nem sok esélye volt a vendégeknek. (Azért volt egy Van der Vaart-kapufa...)

Mellettünk szól, hogy mi nem egyszer kaptunk ki otthon, hanem egyszer sem, plusz mi más pályán sem veszítettünk. Emellett Rooney gólcsendje megtört, és, ha a hírek igazak, játszhat vasárnap, csakúgy, mint Rio. (Van der Sar még nem biztos, hogy pályára léphet, de reméljük azért ez megtörténik. ) Az is jó hír, hogyha nem is jó játékkal, de hozzuk a meccseket, és az ellenfelek is botlanak.

Mostmár tényleg a meccsről. Azt hiszem egyértelmű kitől kell félnünk a legjobban. Gareth Bale a fiatal Ryan Giggs hasonmása, a különbség az, hogy Giggs nem csak szélen tudott elmenni a védők mellett, hanem bárhol. Ettől függetlenül Bale lehet a következő Giggs, már ha így folytatja a fejlődést.
Vannak nagyon jó irányítóik is, gondolok itt Luka Modricra vagy Niko Kranjcarra. A két horvát a Tottenhamet úgy irányítja, mint egy karmester.
Nem mehetünk el szó nélkül Van der Vaart mellett sem, aki Bale mögött talán a másik jó formában focizó játékosa a Spursnek. Ősszel amint írtam kapufát is lőtt, vigyázni kell vele, nagyon.
A csatáraiktól is lehet tartani, bár Defoe, Keane vagy éppen Pavlyuchenko nem a világ legjobbjai közé sorolhatók a posztjukon, de bármikor képesek megváltoztatni a meccs állását.

Ettől függetlenül nem kell, nem szabad félnünk tőlük.
A mi védelmünk az egyik legjobb a ligában, a legkevesebb gólt kaptuk eddig holtversenyben a Cityvel, (bár ők 3 meccsel többet játszottak). Vidic úgy irányítja a csapatot hátul, ahogy egy kapitányhoz illik, Ferdinand hátsérülése úgy tűnik a múltté, Evra is kezd belelendülni, Rafael pedig lassan az új Gary Neville lesz.

A középpályán Nani reméljük a jobbik formáját nyújtja majd, és ha a Carrick/Fletcher/Anderson hármas közül kettő jól játszik, akkor általában meg szokott lenni a meccs. Giggs a Liverpool ellen úgy játszott, mint akit most szerződtetett volna egy nagy klub, és bizonyítani akarna, pedig azt hiszem, nincs mit neki. És ha majd Valencia is visszatér...

Rooney egyre jobban játszik, remélhetőleg ez a két hét szünet nem állította meg a formalendülésben, és megint góllal rukkol elő, amire minden esély megvan. Berbatov reméljük úgy kel majd fel az ágyából holnap, mint aki 5 gólt akar, és fog rúgni. Chicho pedig csereként olyat tud nyújtani, amit nagyon kevesek, de kezdőként már közel sem olyan jól szokott futballozni.

Mindenesetre szerintem mi vagyunk a meccs esélyesei, és, ha egy picit jobb játékot tudunk nyújtani, akkor simán is nyerhetjük a meccset. A Spurstől is fog függeni a meccs alakulása, sőt inkább rajtuk fog múlni, hiszen ha ők bal lábbal kelnek fel, akkor képesek egy Wigantől is kikapni, de képesek megverni az Intert is több góllal.
Tippem: 0-1
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr32584749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktorio8 2011.01.19. 17:32:27

ennek a mondatna mi az értelme : "Nem egy edző gondolja azt, hogy Sir Alex Fergusonhoz menedzser, amivel egyet is érthetünk." Hát Rooneyban nagyon bízol, de egyenlőre semmi...

Mr One-Two 2011.01.19. 20:22:00

Javítva.
Bízom hát, láttuk, hogyan játszott tavaly ősszel-télen. Ha valaki tud úgy játszani egyszer, akkor tud kétszer is.

viktorio8 2011.01.20. 18:47:01

Nem az a kérdés, hogy tud-e, hanem az hogy fog-e...

viktorio8 2011.01.20. 18:48:01

Nem az a kérdés, hogy tud-e, hanem hogy fog-e..

Mr One-Two 2011.01.20. 19:05:04

A válasz túl egyértelmű. :)

viktorio8 2011.01.21. 20:03:34

csak lássuk már végre több mint 6 hónap után..
süti beállítások módosítása