Manchester United-Birmingham City 5-0. A csapat összeszedte magát és végre egy szép produkcióval rukkolt elő. Tökéletes összjáték, jó passzok, hibátlan munka. Nagyjából így lehet jellemezni a csapatot. Ezzel a játékkal el lehet verni a Real Madridot vagy a Barcelonát is akár. Berbatov újra mesterhármast jegyzett, amely már a harmadik a szezonban. Ha így folytatja nemcsak gólkirály lehet, hanem akár más is...

Az első félidő elképesztően sima volt. A csapat óriási nyomás alatt tartotta a Cityt, esélyük nem volt mégcsak ziccert kidolgozni sem. Rengeteg lövést láttunk, a statisztika szerint a lövések aránya 9-1 volt a félidőben, a labdabirtoklás pedig 68-32%. Tökéletes játékot láthattunk, ilyent várunk egy Manchester Unitedtől.

Az első gólt már a második percben sikerült megszerezni, amelyet Berbatov jegyzett, bár nem saját magának köszönheti. Giggs szögletét (amelyeket az egész meccsen rendkívűl jó hatékonysággal végezte el a walesi legenda) O'Shea egy fenomenális (inkább nevetséges) mozdulattal fejelt kapura, azonban az Berbatovot találta meg, aki lesipuskás módon nagyjából egy méterre a kaputól koccintott be a bolgár. 1-0.

Nagyjából úgy a 15. perc környékén Carrick szerette volna megszerezni a labdát, azonban Hlebbel "ütközött", pontosabban rálépett Carrick lábfejére, és ha már ott volt ott is maradt pár pillanatig. A bíró a szituáció helyétől pár méterre állt, egyértelműen lapott kellett volna adnia, kérdés milyen színűt. Én pirosat adtam volna, mivel a labdát már rég elrúgta az angol. Szándékos szabálytalanság, piros. A félidő közepén Carricket le kellett cserélni emiatt, Gibson jött be, akinek volt is egy jó lövése.

A második gól egy szép támadásból szerezte a csapat, Anderson szerzete meg a labdát, passzolt Rooneynak, aki Berbához tette azt, ő pedig berúgta a jobb alsóba. 2-0. Enyhe mesterötös fenyegetést éreztem a gól után.

A harmadik gólt pedig eléggé szimbolikus volt. Berbatov megcsúszott a füvön, estében szedte el a labdát a védőtől, így passzolt Rooneynak. Berbatovnak minden bejött az egész meccsen. Roo Giggset tökéletesen szolgálta ki, a legenda pedig bevarrta a labdát a felsőbe, zseniális gólt volt, látszott a csapaton, hogy felszabadtultan játszottak a fiúk. 3-0.

Az első félidőben senkit nem lehetett hibáztatni, mindneki tette a dolgát, kivéve Van der Sart, akinek nem volt semmiylen dolga. Jó volt látni végre a régi, szépen játszó Unitedet. Az már csak hab volt a tortán, hogy O'Shea sarkazva (!) passzolt egyszer Ferdinandnak. Ezt azt hiszem az abszolút megalázásnak lehet nevezni...

A félidőben Fabio jött be Evra helyett, felesleges lett volna fennhagyni a pályán a világ talán legjobb balvédőjét 3-0-ás állásnál. Eldőlt a meccs már a félidőben.

A félidő után a meccs képe nem változott, sőt egy újabb gyors gól következett, amit a változatosság kedvéért Berbatov szerzett Giggs beadását követően. 4-0.
Giggs ezután lejött a pályáról, Owen váltotta.

A meccs folytatódott a maga útján, szinte semmi változás, azonban egy dolog szúrta a szemem. Nani. Nem lehet felmenteni az első félidei teljesítményéről. Minden labdát ellőtt, ami nem is lenne baj, ha eltalálná a kaput, de nem tette egyszer sem.
A második játékrészben csak erőltette, de semmi jele nem volt a változásnak. 4-0-nál kezdtem azt hinni, hogy csak Nani-lövést fogunk látni a hátralévő részben...Ami nem megy azt nem kell erőltetni. Ezeket a helyzeteket Ronaldo belőtte volna, nem is egyet...

Aztán megjött a sok akarás eredménye. Nani befelé húzott, ahogyan azt szokta, és szépen kilőtte a jobb alsót. Szép gól volt, de, ha belegondolunk, hogy a meccs összes manchesteri lövéséből (23!) mennyi fűződik a portugálhoz, már húzzuk a szánkat. Ennyi helyzetből még szép, hogy lő egy gólt. 5-0. Kiütés.

A dolgok nem változtak, ahogyan az eredmény sem, tehát 5-0-ra nyert a csapat, olyan játékkal és annyi helyzettel, lövéssel, amelyet egy Manchester Unitedtől elvárhatunk. Gála a Színházban, reméljük nem utoljára a szezonban.


P.S.: Valószínűleg az év bakiját is láthattuk a meccsen, amelyet Faheynek köszönhetünk, akinek sikerült kihagynia az év helyzetét 2 méterre az üres kaputól...Bravo!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr892605318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktorio8 2011.01.26. 00:57:18

O'shea - egyszerűen imádom :) Giggs meg egy csoda :D
süti beállítások módosítása