Szombat kora este Southampton lenyűgöző kikötővárosába látogat a csapat és játszik a kevésbé lenyűgöző helyiekkel. A Southampton megtette azt, amit kevés Premier League csapat tett eddig meg. 5 év alatt lezuhant két osztálnyit, és még ma is a League One-ban szerénykedik, és próbál visszajutni az elit gárdák közé. Kevés sikerrel.

Anno még olyan csatárpárost láthatott az angol futball fanatikusa a Southampton kezdőcsapatát végignézve, hogy Peter Crouch-James Beattie. Utóbbi gólkirály lett a Szentek oldalán, és még majdnem nemzetközi kupás helyre vezette a délieket.
Aztán jött a 2004-2005-ös szezon, amely nekünk se volt túl szép, de nekik végképp nem. Közben kinevelték Gareth Bale-t és Theo Walcottot is, ami nem rossz teljesítmény. Utolsó helyen végeztek a bajnokság végén, és jöhetett az angol futball temetője, a másodosztály, ahol már oly' sok élklub járt vagy jár...Igen rátok gondolok Leeds scum.

Azóta már még egy osztályt estek, mentségükre szóljon, 4. helyen állnak, amely feljutást érhet, amennyiben megnyerik a rájátszást az idény végén. De ez még messze van, most Anglia legjobb csapata ellen kell továbblépniük a legfőbb angol kupasorozatban. Sajnos nem fog nekik sikerülni.

Mivel nem nézek túl sok meccset a színvonalas League One-ból, ezért nem is tudok sokat róla. A Southampton legjobb góllövője Richard Lambert, aki az eddigi 19 meccsén lőtt 9 gólt, amellyel nincs a Top 10 Goalscorer között a harmadosztályban. Ennyit erről.
Legjobb játékosuk a brazil Guly Do Prado, aki lőtt 8 gólt és nem egy gólpasszt adott a támadóknak. Megjárta a Serie A-t és B-t is, előbbit a Fiorentinával, utóbbit a Perugiával. Talán ennyi elég is nekünk.

Térjünk át a Unitedre. A Blackpool ellen az első félidő siralmas volt. Hogy miért, azt nem tudni, mindenesetre a védelem sehol sem volt a megszokottól, Vidic elképesztő dolgokat művelt, csak éppen most negatív értelemben, Smalling Evans-szindrómás jeleket mutatott, ami nem jó a jövőre nézve. De a csatárok se voltak jobbak, nem beszélve a középpályáról, és főleg Gibsonról. Imádom a srácot, ő szerintem tényleg komolyan gondolja, hogy ő valaha profi focista lesz. Remélem még ma eladjuk valamelyik ötödosztályú szarnak. Oda valók ezek.

Aztán jött Magical Giggs, és a vöröske. Teljesen megváltozott a játék képe, fordítottunk 0-2-ről, Berbatov is belelendült, második gólja szenzációs volt. Ezek a meccsek bizonyítják igazán, hogy miért is a Premier League még mindig a legjobb liga a Földön. Ennyi.

Ma nem hiszem, hogy komolyabb csapattal kellene felállni, mert a Szentek legjobb csapata sem olyan jó, mint a mi második csapatunk. Igaz, hogy idegenben játszunk, de ezt a meccset így is be kell húzni. Vagy, ahogy az angol mondaná, we should get a result against Southampton.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr732623293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása