Szombat késő délután (kora este) a United a Crawley Town csapatát fogadja az Old Traffordon az FA-kupa ötödik fordulójában. Eléggé hihetetlen dolognak tűnik, hogy a kupa kései szakaszába bejutott egy ilyen kiscsapat. Mindegy, minket az ne foglalkoztasson, hogy hogyan jutottak el idáig (bár nem volt nehéz...), a lényeg, hogy szerencsések vagyunk.

Alázni kell őket. Már csak több okból is.
Először is, mert ritka gyengék.
Úgy jutottak be az 5. fordulóba, hogy hosszabbításban verték az ősi rivális Swindon Townt, majd a másodosztályú (ez mondjuk nem rossz eredmény) Derbyt, ezt követően pedig a Torquay Townt, akik szintén nem az élcsapatok közé számítanak, már ha a nem a negyedosztályt nézzük. Érdekes, hogy eddig egy Premier League-ben szereplő gárdával sem találkoztak a kiírásban.

Aztán jöhet a következő indok, az, hogy még sosem játszottunk ellenük.
Soha nem voltak az első osztályban, tehát ott nem játszhattunk velük, de még csak a nagy történelemmel rendelkező FA-kupa egyik kiírásában sem játszott egymással a két csapat. Úgy érzem, eljött az ideje az első Crawley-vereségnek.

És ez utóbbi mondattal megérkeztünk az újabb indokhoz.
A Crawley 2011-ben nem kapott ki. Még. Nincs is szebb annál, mint elvenni egy csapat veretlenségét, legyen szó az bármilyen helyezésű, bármilyen sikeres klubról. Szép volt, jó volt, de itt a vége, srácok.

Eljutottunk a talán legfontosabb okhoz is. Bizony, a klipre gondolok.
Ennyire tapló és köcsög szurkolóval (szurkolókkal?) még nem találkoztam. Egy csapatot, egy ellenfelet tisztelni kell, vagy legalábbis nem a szemébe köpni a legfájdalmasabb emlékével. Esküszöm, még a Citysek sem csinálnak ilyet.
Oké, hogy örülnek, hogy idáig eljutottak, de álljon meg a menet. Azért Anglia legsikeresebb, és a világ egyik legsikeresebb klubjával így bánni, hát, nagy hiba, mondjuk úgy. A pályán bizonyíthatnak, ha tudnak, de ez nem az ő szintjük.

A tippem legfőképp ennek köszönhető, bár tudom, nem a legjobb csapatunk fog pályára lépni. (Nem baj, lőjön 3 gólt Obertan, annál megalázóbb talán nincs...)

Tippem: 8-0
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oldtrafford.blog.hu/api/trackback/id/tr602672746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktorio8 2011.02.19. 16:35:21

Úgy legyen! Éljen (?) Obertan, ha más nincs...
süti beállítások módosítása